Menu

Cruise naar Noorwegen

Velkommen!

Logisch, de Noorse fjordenkust is gemaakt voor het cruisen. Door de warme golfstroom is er een mild klimaat en in de zomer laat de zon het niet vaak afweten. Een cruise Noorwegen maakt u gemakkelijk vanuit Nederland. Deze cruises scoren het beste onder alle cruisepassagiers van Captain Cruise. Sommige cruise liefhebbers stellen dat “het ’s werelds mooiste bootreis” is. Anderen melden graag weer een cruise langs de kust van Noorwegen te boeken. Op de imposante natuur van dit Scandinavische land lijkt men nooit uitgekeken te raken. Een cruise Noorwegen kan ook mooi gecombineerd worden met de andere Scandinavische landen zoals Denemarken, Finland en Zweden.

De mooiste fjorden van Noorwegen zijn: Nærøyfjord, Geirangerfjord, Hardangerfjord en Sognefjord.

De eerste fjord is op één punt zelfs 250 meter breed en heeft wanden van 1800 meter. De Geiranger fjord staat bekend om zijn schoonheid en watervallen. De Hardanger fjord kunt u het best in het voorjaar bezoeken. Dan staan de vele bloesembomen in bloei.

Noorse fjorden worden ook wel kunst van de natuur genoemd. Uitgeslepen door gletsjers in de verschillende ijstijden vormen zij de mooiste ongerepte reisbestemming ter wereld. Nergens zijn meer fjorden ter wereld dan in Noorwegen.

Het gezellige stadje Bergen staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Bergen staat bekend om de prachtig gekleurde houten Hanzehuizen. De stad is uniek gelegen tussen zeven fjorden en zeven bergen. U kunt heerlijk slenteren in de gezellige steegjes of langs de Bryggenkade.

Populaire havens:
Bergen
Alesund
Eidfjord
Flam
Geiranger
Honnigsvag
Oslo
Trondheim

Handige weetjes:
Officiële taal: Noors
Valuta: Noorse Kroon
Andere gesproken talen: Engels en Duits
Drie woorden die goed van pas komen:

  • Hallo = “Hallo”
  • Bedankt = “Takk”
  • Tot ziens = “Ha det”

Winkelen:
De openingstijden voor winkels zijn van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur (supermarkten 09.00-20.00 uur). Zaterdags van 10.00 tot 15.00 uur (supermarkten 09.00-18.00 uur). Op zondag zijn de winkels gesloten. In de meeste steden zijn de winkels op donderdag tot 19.00 uur geopend.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan