Menu

Cruise naar Noorwegen

Tijdens een Noorwegen cruise kijkt u uw ogen uit!

Logisch, de Noorse fjordenkust is gemaakt voor het cruisen. Door de warme golfstroom is er een mild klimaat en in de zomer laat de zon het niet vaak afweten.
Een cruise Noorwegen maakt u gemakkelijk vanuit Nederland. Deze cruises scoren het beste onder alle cruisepassagiers van Captain Cruise. Sommige cruise liefhebbers stellen dat “het ’s werelds mooiste bootreis” is. Anderen melden graag weer een cruise langs de kust van Noorwegen te boeken. Op de imposante natuur van dit Scandinavische land lijkt men nooit uitgekeken te raken. Een cruise Noorwegen kan ook mooi gecombineerd worden met de andere Scandinavische landen zoals Denemarken, Finland en Zweden.

Noorse Fjorden cruises
De Noorse fjorden maken de cruise vakantie naar Noorwegen extra bijzonder. U voelt zich nietig als u tussen de hoge bergwanden diep het achterland in vaart. Uw imposante cruiseschip lijkt hier een klein bootje. De mooiste fjorden van Noorwegen zijn: Nærøyfjord, Geirangerfjord, Hardangerfjord en Sognefjord.

De eerste fjord is op één punt zelfs 250 meter breed en heeft wanden van 1800 meter. De Geiranger fjord staat bekend om zijn schoonheid en watervallen. De Hardanger fjord kunt u het best in het voorjaar bezoeken. Dan staan de vele bloesembomen in bloei.

Noorse fjorden worden ook wel kunst van de natuur kunnen noemen. Uitgeslepen door gletsjers in de verschillende ijstijden vormen zij de mooiste ongerepte reisbestemming ter wereld. Nergens zijn meer fjorden ter wereld dan in Noorwegen. Eigenlijk vlak bij huis, want met een cruiseschip bent u er al na twee nachten varen. Bekijk het aanbod fjorden cruises hieronder.
Cruise naar Noorwegen
Tijdens een cruise Noorwegen is er echter veel meer te zien dan fjorden. Het gezellige stadje Bergen staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Bergen staat bekend om de prachtig gekleurde houten Hanzehuizen. De stad is uniek gelegen tussen zeven fjorden en zeven bergen. U kunt heerlijk slenteren in de gezellige steegjes of langs de Bryggenkade.

Een cruise naar de middernachtzon brengt de passagiers helemaal tot de Noordkaap. Sommige cruises gaan nog verder dan Noorwegen en doen bijvoorbeeld Jan Mayen en Spitsbergen aan.

Oslo is een heerlijke stad die ver van de kust aan het eind van de Oslo fjord ligt. De hoofdstad biedt maar liefst 50 musea en galerieën. Tip: bezoek de springschans uit 1892 in Holmenkollen; als u boven staat, wordt uw ontzag voor de springers onmetelijk.
Excursies tijdens een Noorwegen cruise
Nog enkele excursie tips tijdens een Noorwegen cruise:
Maakt uw cruiseschip een stop in het idyllische Flam, ga dan met de tender aan land. Als u geen hoogtevrees heeft, maak dan een fantastische treinreis door de bergen.
Als u Stavanger bezoekt, neem dan een paraplu mee. Deze stad heeft de meeste neerslag van Noorwegen. Maak vanuit Stavanger een excursie naar de Preikestolen (letterlijk: preekstoel), een klif die 605 meter boven de Lysefjord uitsteekt.
In veel plaatsen zijn mooie excursies te boeken en veelal zijn de bezienswaardigheden binnen handbereik. Wilt u zelf vervoer ergens heen regelen, weet dan dat taxi’s erg duur zijn in Noorwegen.
Bent u in Bergen en besteedt u meer dan 308 Noorse Kronen in één winkel, dan kunt u aan boord de BTW laten verrekenen. Dat scheelt u 10 tot 14% van de prijs! Let op de bordjes Tax Free op de winkeldeur.
Wilt u nog meer inside tips voor een cruise Noorwegen, bel dan met de cruise experts van Captain Cruise. Zij weten alles over Scandinavië en specifiek een cruise naar Noorwegen. Bekijk een overzicht van alle cruises hieronder.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan