Menu

Stavanger

Stavanger als een van de belangrijkste steden van Noorwegen ligt aan de kust en heeft een sterke binding met de zee. Het is een kleine stad met 110.000 inwoners, maar het is de meest kosmopolitische stad van Noorwegen. Dat komt door de aanwezigheid van veel buitenlanders, die meestal werken in de olie-industrie. Stavanger is nog steeds een visserijhaven, maar de olie is tegenwoordig het belangrijkst. Die functie had en heeft een grote invloed op Stavanger. Niet dat het daardoor een saaie “werkersstad” is geworden, integendeel. De meeste bezoekers worden op slag verliefd op deze grootste kleine stad van Noorwegen met een bruisend nachtleven.

Vlakbij de ferryhaven ligt het oude centrum met houten huizen en straatjes geplaveid met keien. In dit winkel- en uitgaanscentrum van Stavanger zijn sommige straten afgesloten voor verkeer.Veel huizen zijn wit geschilderd en dat is bijzonder, want meestal zijn Noorse huizen geel of rood. Wit is een teken van rijkdom: vroeger was witte verf heel schaars.

Bezienswaardigheden in Stavanger

  • Conservenmuseum, dat vroeger bij de visfabriek hoorde. Honderden vrouwen legden hier destijds met de hand sardientjes om en om in een blikje. De snelste vulden tien blikjes per minuut. Bezoekers worden uitgedaagd dat ook te proberen.
  • Norsk Oljemuseum wordt de geschiedenis van de olie-industrie weergegeven.
  • Het Stavanger Museum heeft een omvangrijke collectie prehistorische vondsten
  • De provincie Rogaland biedt bergen, pittoreske eilandjes, watervallen en hoogvlaktes. En uiteraard fjorden, zoals de magnifieke Lysefjord.
  • Een andere topattractie is Preikestolen, de Preekstoel. Deze rots heeft een groot uitstekend plateau, ruim 600 meter boven zeeniveau. Je moet wel een goede conditie hebben om de Preekstoel te bereiken.

noorwegen-stavanger-drie zwaarden-landschap    

Beste tijd voor een cruise naar Stavanger

De beste tijd om naar Stavanger, Noorwegen, te reizen is van mei t/m augustus.

Algemene informatie over Stavanger

Valuta
De valuta in Stavanger, Noorwegen, is de Noorse kroon.

Haveninformatie
Cruiseschepen in Stavanger  meren direct aan in het centrum. De haven heeft capaciteit om twee van ‘s werelds grootste cruiseschepen tegelijkertijd af te handelen. Binnen het zicht (op korte loopafstand van de haven) bevinden zich winkels, markt, cafés. De haven heeft geen speciale cruiseterminal voor passagiers.

noorwegen-stavanger-haven-map.jpg   noorwegen-stavanger-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
In Stavanger regent het nogal vaak. Neem een goede regenjas of paraplu mee voor het geval dat het regent tijdens u bezoek aan Stavanger.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan