Menu

Alta

Vanaf uw cruiseschip ontdekt u wellicht het zo typerende blauwe licht, de prachtige bergen en hoogvlakte en de indrukwekkende fjorden. Uw cruisevakantie wordt een wereld van avontuur tijdens uw bezoek aan ‘de Stad van het noorderlicht’, Alta. De stad dankt deze naam aan het observatorium dat er gebouwd is om het noorderlicht te bestuderen. Bovendien is Alta en omgeving een bosrijkgebied en een grote rendierpopulatie. Tijdens uw ontdekkingstocht komt u er misschien wel een paar tegen.

Alta staat bekend om de rotskunst die in de rotsen gevonden zijn. De tekeningen zijn tot wel 6300 jaar oud en staan op de Werelderfgoedlijst. De stad is ook beroemd vanwege de leisteenindustrie. De stad heeft drie centra: Bossekop, met een traditie van handel en markten; Elvebakken, met vliegveld en haven en Alta met winkelcentra en uitgaansgelegenheden. Bijzonder is dat u tijdens uw cruise reis het noorderlicht kunt bewonderen van november tot januari, het donkere jaargetijde, of de middernachtszon van mei tot augustus, dan wordt het niet donker.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan