Menu

Vik

De belangrijkste ‘attractie’ van Noorwegen is de natuur. Ervaar de adembenemende pracht van de Noorse fjorden. Woeste en pure natuur, besneeuwde bergen, een aaneenschakeling van fjorden met diepblauw water, magnifieke watervallen, verlaten vlakten en interessante steden. Beleef het allemaal op de eerste rij met een onvergetelijke cruise.

Het kleine plaatsje Vik ligt aan de Sognefjord. De Sognefjord is met z’n ruim 200 km de langste fjord van Noorwegen. Met bijna 1300 meter diepte op bepaalde plaatsen is het ook de diepste. Op, in en rond de Sognefjord zijn er talloze dingen te beleven en te doen. Behalve vissen, varen, kajakken en zwemmen kan er ook gefietst of gewandeld worden

Bezienswaardigheden in Vik

  • Staafkerk van Hopperstad
  • Kerk van Hovre
  • Jostedalsbreen (De grootste gletsjer van Europa)

noorwegen-vik-view-dorpje-bergen   noorwegen-vik-i Sogn-gebouw   noorwegen-vik-sognefjord

Beste tijd voor een cruise naar Vik

De beste reistijd voor Vik i Vesterålen in Noorwegen is van juni t/m september, waarin je een zeer koude temperatuur hebt, maar wel amper tot weinig neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Vik i Vesterålen is 14°C in juli en de laagste is -1°C in februari.

Algemene informatie over Vik

Valuta
De valuta in Vik, Noorwegen, is de Noorse Kroon.

Haveninformatie
In Vik vinden cruisepassagiers cafés en winkels dicht bij de haven (op loopafstand). Passagiers worden met tenderboten naar de kade gebracht.

Tip(s) van Captain Cruise
Wist u dat het meeste stromend water in de Noorse bergen zuiver genoeg is om te drinken? Vermijd wel water dat door een wiland of gletsjer stroomd. Dit kan schedelakelijk micro-organismen bevatten.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan