Menu

Longyearbyen

Longyearbyen is het centrum van het toerisme op de archipel, maar dat komt meer voort uit logistieke redenen dan door de ‘pracht’ van de stad. Natuurlijk komen de meeste toeristen af op het geweldige omliggende natuurschoon en het wildlife dat op en rond de eilanden leeft. Er is een gevarieerd aanbod excursies. Zo kunt u de omgeving van het Isfjord verkennen met excursieboten of snelle Polarcirkelbootjes of zelfs met een snelle boot voor een dag naar het noordelijker gelegen Ny-Ålesund. Er zijn wandelingen de omliggende valleien in, de bergen op en zelfs naar een van gletsjers.

Bezienswaardigheden in Longyearbyen

  • Het Svalbard Museum
  • North Pole Expedition Museum

Spitsbergen-longyaerbyen-sneeuw-berg-huis   Spitsbergen-longyaerbyen-sneeuw-berg   Spitsbergen-longyaerbyen-noorderlicht

Beste tijd voor een cruise naar Longyearbyen

De beste reistijd voor Longyearbyen is van juni t/m september, waarin er een zeer koude temperatuur is, maar wel amper neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Spitsbergen is 3°C in juli en de laagste is -12°C in maart.

Algemene informatie over Longyearbyen

Valuta
De valuta in Spitsbergen is de Noorse Kroon.

Haveninformatie
De haven van Longyearbyen is het logistieke punt voor vracht naar de verschillende nederzettingen op Spitsbergen en de cruise-industrie. De haven ligt dicht bij het stadscentrum (1,7 km). Er zijn pendelbussen beschikbaar.

Spitsbergen-longyaerbyen-cruise-haven-map   Spitsbergen-longyaerbyen-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor Longyearbyen. Beklim de Zeeuwsche Uytkyck voor een prachtig uitzicht over Spitsbergen. Maak de mooiste foto’s van de ijszee.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan