Menu

IJsland

Van kokende geisers en actieve vulkanen tot ijskoude watervallen en indrukwekkende gletsjers; u ontdekt het allemaal tijdens uw cruise naar IJsland! wat het land van vuur en ijs wordt het genoemd, en dat is niet zonder reden. De woeste ongerepte natuur van het land maakt het tot een prachtige bestemming die u zeker niet wilt missen.

Bezoek pittoreske vissersdorpjes of ontdek de kleine maar levendige hoofdstad Reykjavik. En vergeet ‘s avonds vooral niet eens omhoog te kijken. Wie geluk heeft krijgt de kans om het Noorderlicht te aanschouwen. Dit prachtige natuurfenomeen is vooral tussen half september en eind maart regelmatig zichtbaar. Maar gelukkigen kunnen ook buiten het ‘hoogseizoen’ genieten van de bijzondere aanblik.

Boekt u in de zomermaanden een cruise naar IJsland? Dan zult u merken dat de IJslandse dagen in deze periode erg lang zijn. Wie tijdens de cruise overnacht in een buitenhut doet er goed aan om een slaapmasker mee te brengen. De zon gaat namelijk nauwelijks onder in de zomermaanden!

 

Ijsland-Strokkur-Geyser-Vulkaan-Hitte-Bronnen

Beste tijd

In onze zomermaanden is het de beste periode om naar IJsland te reizen. Dit is tussen juni en september. Het weer in IJsland kan ontzettend veranderlijk zijn. Bereid u dus goed voor op alle mogelijke weersomstandigheden. Kleed u aan in laagjes. Daarnaast zijn stevige wandelschoenen handig, zeker als u tijdens uw cruise naar IJsland de prachtige IJslandse natuur gaat verkennen.

 

Populaire bezienswaardigheden

  • Reykjavik
    Niet te missen is de opvallende Hallgrímskirkja, het grootste kerkgebouw van IJsland. Beklim dan eens de toren van de Hallgrímskirkja, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft. Of maak de “Golden Circle tour”. Van grote geisers tot aan modderpoelen en watervallen die u versteld doen staan.
  • Akureyri
    Hier heeft u de kans om walvissen te spotten. Ga met een exclusieve tour mee en laat u verrassen. Niet altijd lukt het om walvissen te spotten, maar de bevolking kent natuurlijke alle plekken.

Vliegreis

Als u moet vliegen hoeft u niet ver! De meeste cruises vertrekken vanuit Kopenhagen, Southampton of Amsterdam. Een vlucht naar Kopenhagen of Southampton duurt maximaal 2 uur. Zorg wel dat u altijd voldoende tijd reserveert om op plaats van bestemming te komen.

 Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan