Menu

Cruise met AIDA Cruises

Algemene informatie

AIDA Cruises onderscheidt zich van alle andere rederijen en biedt haar gasten onvergetelijke ervaringen zowel aan boord als aan wal. Gasten op hun gemak laten voelen en een persoonlijke toevluchtsoord creëren staat hoog in het vaandel bij deze rederij.

De rederij heeft een breed scala aan bestemmingen, waarbij haar gasten zich kunnen verheugen op grote verscheidenheid aan routes, waarbij de gasten meerdere adembenemende bestemmingen op één route kunnen ontdekken.

Laat u inspireren door de unieke sfeer en het gevarieerde entertainmentprogramma, ontspan in de comfortabele hutten, geniet van de culinaire hoogstandjes en beleef een van de bijzondere excursies tijdens uw cruise. Of het nu gaat om ontspanning of avontuur, reizen met familie of alleen, een reis met vrienden of als koppel. Tijdens een cruise met AIDA Cruises vindt u precies wat u zoekt!

 

 

Logo AIDA cruises

De AIDA vloot bestaat uit meerdere schepen, waarbij elk schip zijn eigen karakter en charme heeft. Aan boord kunt u kiezen uit meerdere restaurants, waar er een onderscheidt wordt gemaakt in buffetvorm en a la carte restaurants. Aan boord bevindt zich een breed scala aan entertaiment, wellness, fitness, shopping mogelijkheden en kunst en cultuur.

Kortom, jong of oud, groot of klein, er is altijd een cruise die bij u past!

Schepen
De schepen van AIDA zijn snel te herkennen. De rode lippen en sprankelende ogen zijn op iedere boeg van alle schepen te zien.
Wat betreft de aankleding zijn de cruiseschepen van AIDA Cruises ook onderscheidend. Het interieur is veel strakker dan de vaak klassiek ingerichte cruiseschepen van andere rederijen. Kleurrijk is een andere kwalificatie, waarbij de hutten praktisch en fris zijn ingericht. De lounges zijn modern en zelfs de bierstube naar Duitse traditie heeft van AIDA Cruises een redelijk moderne aankleding gekregen.

 

Hieronder vindt u een lijst met de cruiseschepen van AIDA Cruises.

 

AIDA Cruises - AidaPrima op zee

 

Bestemmingen
AIDA cruises heeft een breed scala aan buitengewone routes. Van noord naar zuid, van Australië tot Groenland, de schepen van de AIDAselectie brengen u naar uw droombestemming. Of uw voorkeur nu uitgaat naar met palmbomen begroeide droomeilanden of besneeuwde fjordenlandschappen, elke bestemming zal u onderdompelen in spectaculaire landschappen en onvergetelijke ontmoetingen.

Wilt u cruisen maar niet te ver vliegen? Dan past AIDA Cruises wellicht goed bij u. Zo vetrekken er cruises vanuit Nederland als meerdere bestemmingen in Europa. AIDA Cruises vaart voornamelijk in het zomerseizoen in Europa. Vanuit Hamburg, Kiel of Warnemunde zullen de schepen richting de Noorse Fjorden en Oostzee gaan.

Voor een Middellandse zee cruise vertrekt u vanuit Barcelona, Mallorca of Venetië. In de winter heeft AIDA hele leuke cruises met vertrek vanuit Bangkok of met vertrek vanuit Dominicaanse Republiek.

Ook in het Midden Oosten zijn de schepen van AIDA cruises te vinden. Zo kunt u naar Dubai, Abu Dhabi en Muscat.

Geniet u liever in de zon, zijn er ook diverse cruises die in het Caribisch gebied varen hoogtepunten zijn Jamaica, St Lucia en Marigot Bay!

 

Accommodatie (Hutten)
AIDA Cruises heeft aan boord van al hun schepen, binnen-, buiten-, balkonhutten en Suites. De bedden zijn vaak een tweepersoonsbed, welke niet uit elkaar gehaald kunnen worden ten opzichte van andere rederijen. Aan boord van de AIDANova, Perla en Prima zijn er ook balkonhutten met een extra lounge(serre). Ideaal voor gezinnen met kinderen, als ouders zijnde kunt u nog even lekker in de serre genieten of op uw balkon, terwijl de kinderen liggen in de hut te slapen.

Culinair
Bij AIDA Cruises is veel meer inbegrepen dan bij andere rederijen. Dit begint al met de fooien die u niet meer apart hoeft af te rekenen. Vrijwel alle maaltijden zijn in buffetvorm en hierbij zijn tafelwijn, bier en frisdrank inbegrepen.

Overigens zijn er op de meeste AIDA cruiseschepen specialiteitenrestaurants aan boord, waar tegen bijbetaling heerlijk á la carte gedineerd kan worden. Op de AIDANova, AIDAPerla en de AIDAPrima zijn het Franse specialiteiten restaurant French Kiss en het Italiaanse restaurant Casa Nova inbegrepen (dranken exclusief), hiervoor dient u wel voor te reserveren.

Als u buiten de maaltijden wat gaat drinken, dient u dat wel af te rekenen. De prijzen hiervoor zijn acceptabel (zonder extra service charge).

GENIETEN VAN EEN ONGEDWONGEN VAKANTIE


Kinderen

Er zijn aangepaste tarieven voor kinderen, en tieners tot 24 jaar. Kinderen t/m 17 jaar zijn gratis of betalen een gereduceerd tarief (tussen € 100 en €300 per kind). Maar ook de jongeren vanaf 18 t/m 24 jaar betalen een gereduceerd tarief.

Activiteiten & Entertainment
Aan boord van AIDA wordt op 2 pijlers gebouwd: sport en ontspanning.

Z0 vindt u uitgebreide fitness faciliteiten, kunt u spinnen, een conditietraining volgen en behoren ook Nordic walking, golf, volley- en basketbal tot de mogelijkheden. Er zijn zelfs mogelijkheden om duiklessen te nemen aan boord van sommige AIDA cruiseschepen. Op sommige bestemmingen kunt u dan het geleerde in praktijk brengen. Vele andere excursies hebben een sportief karakter. AIDA Cruises denkt echter ook aan de minder sportievelingen en biedt hen een keur van meer traditionele excursies.

Het atrium op de AIDA cruiseschepen is het kloppend hart. Het zogenaamde Theatrium is een bruisend middelpunt waar het grootste deel van de dag vertier is. Hier vinden -met name ‘s avonds- vele, korte maar vaak spectaculaire optredens plaats. De diverse lounges, als ook het bierencafé, zijn meestal gezellig druk.

AIDA staat bekend om het grote wellness gedeeltes aan boord van hun schepen en hebben zij ook een nudistenzone. Aan boord hebben zij ook een nudistenzone. Een uitgebreidere spa aan boord kunt u niet krijgen. Deze krijgt dan ook uitstekende recensies!

U zult gegarandeerd een onbezorgde cruise vakantie tegemoet gaan met AIDA Cruises!

AIDA Premium ALL Inclusief AIDA Premium AIDA Vario ALL Inclusief AIDA VARIO
Volpension inclusief drankjes tijdens de maaltijden.
Keuze van hut
Drankarrangement gehele dag  ✔
Early Bird en Early Bird plus korting
Internet pakket 250 MB per hut 250 MB per hut Toeslag Toeslag
Twee flessen mineraal water per hut per dag
Optie boeking (maximaal 3 dagen)
Vroegboekkorting van excursies & diensten aan boord
Omboeking van de hut 1 keer gratis* 1 keer gratis* Toeslag Toeslag

* Niet mogelijk op alle afvaarten en voor last minute boekingen. Vraag dit altijd goed na bij onze Cruise-Experts.

De volwassenen ontvangen een AIDA Comfort Deluxe drankenpakket. Kinderen van 16 tot 24 jaar ontvangen een AIDA Kids en Teens Comfort pakket.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie. En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen. Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan