Menu

Bergen

Bergen is de op één na grootste stad van Noorwegen. Het is uniek gelegen tussen zeven fjorden en zeven bergen. De oude stad staat voornamelijk bekend om de prachtig gekleurde houten Hanzehuizen die een gezellige uitstraling hebben.
Sinds 1979 staat Bergen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. U kunt heerlijk slenteren in de gezellige steegjes of langs de Bryggenkade met de vele winkeltjes.

Op toeristisch gebied is Bergen een absolute topper in Noorwegen. Dit komt voor al door de vele cruiseschepen die hier aanleggen. De stad is een populair beginpunt voor vakantiegangers die de Noorse fjorden, bergen en gletsjers willen zien. Daarom is de focus van deze stad de afgelopen decennia ook meer en meer op de toeristenindustrie komen te liggen. Op topdagen bezoeken zelfs meer den tienduizend toeristen Bergen.

Bezienswaardigheden

  • Gamle Bergen, openluchtmuseum aan de rand van de stad.
  • Fløyenberg. De Fløyenbaan brengt u naar de top van deze berg. Eenmaal boven kunt u genieten van een fantastisch uitzicht over Bergen .
  • Geboortehuis van de beroemde componist Edvard Grieg.
  • Aquarium. Hier vindt u de grootste verzameling zoutwatervissen van Europa.
  • Mariakerk.
  • De vismarkt. De vismarkt in Bergen is een van de grootste vismarkten in Noorwegen en was vroeger de belangrijkste handelplaats voor lokale boeren en vissers.

Bergen-Norway bergen-noorwegen-cruise-cruiseschip

Natuur
Een reis naar Noorwegen is niet compleet zonder het indrukwekkende landschap te ervaren. De majestueuze fjorden trekken jaarlijks duizende bezoekers aan die zich laten betoveren door de magie van het noorden. De Sognefjord is de langste en diepste fjord in het land en dus zeker een aanrader. Ook de Eidfjord in het oosten van Bergen is de moeite waard. Hier vind je de Voringsfossen, een waterval die je gegarandeerd sprakeloos laat. Het maakt eigenlijk niet uit waar je heen gaat, de natuur in Noorwegen zal waarschijnlijk de highlight zijn van je trip.

Cultuur
Het kleine oude Bergen heeft wat verrassingen als het gaat om het culturele aanbod. Je gelooft niet hoeveel rock- en indie-artiesten uit deze plaats komen. De 30000 studenten die hier wonen zorgen ervoor dat de pubs elke avond vol zitten en dat je op iedere straathoek gelach en gitaarmuziek kan horen, wat voor een goede atmosfeer zorgt. Zorg dat je je een avond onder het volk mengt en leer hoe je op z’n Noors kunt feesten.

Niet alleen de locals creëren hier de muziekscene: artiesten uit de hele wereld doen hier inspiratie op. Er zijn vele galerijen en musea die je meer vertellen over de geschiedenis van de plaats.

Beste tijd
Cruises naar Noorwegen draaien om de natuur. Noorwegen telt verschillende leuke steden zoals Oslo en Bergen, maar de meeste bezoekers gaan hier toch heen om de indrukwekkende fjorden en mooie watervallen te zien. De beste periode om dat te doen loopt vanaf begin mei tot in september.

Valuta
De valuta in Noorwegen is de Noorse Kroon.

Haveninformatie
De meeste cruiseschepen in Bergen Havn meren aan bij de cruisehaven van Skolten (haven van Vagen). Vanaf hier is het 5 minuten lopen (langs de waterkant) naar de aanlegplaats van Bryggen (ook bekend als Tyskebryggen). De volgende kaart van Port Bergen toont de cruiseterminals en hun ligplaatsen, evenals de ankerplaats van de haven. Als alle ligplaatsen bezet zijn, ligt het extra schip daar voor anker en worden de passagiers vervoerd via tenderboten.
haven-portmap-bergen Bergen-haven-overzicht

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor de stad Bergen. Bergen is een gastronomische UNESCO-stad. Verse zeevruchten vormen de kern van de Bergense keuken. Probeer dan ook de plaatselijke specialiteiten; Bergense vissoep, viskoekjes en ‘persetorsk’ een traditioneel gerecht met gestoomde kabeljauw uit Bergen.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan