Menu

Letland

Laipni gaidīti!

Letland per cruise aandoen is Riga bezoeken. Als uw cruiseschip in de haven van deze mooie hoofdstad ligt heeft u een prachtig vertrekpunt voor het ontdekken van Letland. Letland telt ruim 2 miljoen inwoners waarvan er zo’n 700.000 in de hoofdstad Riga wonen. De andere steden zijn meteen een stuk kleiner. De tweede stad heet Daugavpils, voor toeristen minder interessant. Letland is de middelste van de drie Baltische staten.

Populaire havens:
Riga

Handige weetjes:
Officiële taal: Lets
Valuta: Euro
Andere gesproken talen: Russisch
Drie woorden die goed van pas komen:

  • Hallo = “Sveiki”
  • Bedankt = “Paldies”
  • Tot ziens = “Uz redzēšanos”

Winkelen:
De winkels zijn meestal open tussen negen uur ’s morgens en vijf uur ’s avonds. Tijdens de middag sluiten ze hun deuren niet. Supermarkten zijn meestal zelfs open tot tien uur ’s avonds. Op zondag zijn de meeste winkels gesloten, maar winkelcentrums zijn dan vaak wel open.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan