Menu

Trondheim

Trondheim biedt niet alleen oude cultuur, maar ook een rijk cultureel leven variërend van caféconcerten tot de beroemde Domconcerten in de St Olafsweek.

De stad heeft een breed scala van economische activiteiten. De pedagogische en de technische hogeschool fuseerden in 1969 tot universiteit; er studeren hier 10.000 jongeren. Studenten bepalen dan ook het straatbeeld. De ‘oude’ jonge stad, zoals ze zich graag noemt, biedt niet alleen historische bezienswaardigheden, maar heeft ook een rijk cultureel leven. Men kan zelfs midden in de stad op zalm vissen.

Trondheim heeft in navolging van Oslo en Bergen ook een tolgeldsysteem ingevoerd. Bij het binnenrijden van de stad moet men bij de tolkantoortjes betalen. Tegenwoordig is Trondheim de 3de stad van Noorwegen en hoofdstad van de provincie Trondelag. In 1997 heeft de stad haar 1000-jarige jubileum gevierd.

Bezienswaardigheden in Trondheim

  • Nidaros dom
  • Kongsgar,in gotische stijl gebouwde residentie
  • Bybrua, de stadsbrug uit ca. 1681
  • Folke-museum
  • Marktplein Torvet
  • Vismarkt Ravnkloa

noorwegen-trondheim-landschap   noorwegen-trondheim-gekleurde huizen-water-bruggetje   noorwegen-trondheim-kerk

Beste tijd voor een cruise naar Trondheim

De beste tijd om naar te gaan is van mei t/m september.

Algemene informatie over Trondheim

Valuta
De valuta in Trondheim, Noorwegen, is de Noorse kroon (NOK).

Haveninformatie
Toeristen op cruiseschepen worden in Trondheim door de lokale bevolking in traditionele kostuums verwelkomd. De lokale bevolking delen stadsplattegronden uit.

Trondheim is een van de veerhavens langs de ”Express Route.

noorwegen-trondheim-cruise-haven-map   noorwegen-trondheim-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Lunchen bij Baklandet Skydsstation is alsof u bij oma op bezoek gaat. In 2012 werd deze plek door National Geographic uitgeroepen tot het beste café ter wereld. Het zaakje is in een van de kleine straatjes in het oude centrum te vinden.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan