Menu

Oslo

Uw cruiseschip ligt in de haven van Oslo, op een paar minuten lopen van het centrum. Oslo ligt prachtig aan de uitlopers van een breed fjord. Vanaf de haven loopt u in slechts enkele minuten naar het centrum. Komt u wat dieper in het centrum van Oslo dan moet u soms flink klimmen. Tijdens het stijgen en dalen komt u beslist het Munch Museum tegen. Het museum heeft op dit moment één lege plek. Het beroemde schilderij De Schreeuw van Edward Munchis is enkele jaren geleden gestolen en nog altijd is er geen spoor van De Schreeuw.

Bezienswaardigheden in Oslo

  • Slot Akerhus, het Koninklijke slot gebouwd in classistische stijl.
  • Vikingschip museum
  • Vigelandpark, Vigeland van een generatiegenoot van Rodin.
  • Karl Johans Gate, het uitgaanscentrum van de stad waar mensen uit alle delen van de wereld hun handelswaar te koop aanbieden.
  • Norsk Sjofartsmuseum, het scheepsvaartmuseum.
  • Dom met o.a. de fresco’s en fantasierijke versieringen.
  • Nationale Galerie met een grote collectie romantische kunst.
  • Stadhuis van Oslo van rode baksteen en opvallende torens.

Noorwegen-oslo-paleis-architectuur   Noorwegen-oslo-zonsondergang-gebouw   Noorwegen-oslo-gebouwen-architectuur

Beste tijd voor een cruise naar Oslo

De beste tijd om naar Oslo, Noorwegen, te gaan is van mei t/m augustus.

Algemene informatie over Oslo

Valuta
De valuta in Oslo is de Noorse kroon.

Haveninformatie
In Port Oslo meren cruiseschepen aan aan de zijkanten van het fort van Akershus. Er zijn 4 pieren – Sondre Akershus (lengte 235 m), Vippetangen (230 m), Revierkaia (300 m) en Filipstad (350 m). In de cruiseterminal zijn voorzieningen voor passagiers zoals een coffeeshop, een VVV-kantoor (rondleidingen door de stad, gratis kaarten), souvenirwinkels, een wisselkantoor, gratis wifi, internet en taxistandplaatsen.

Noorwegen-oslo-cruise-haven-map   Noorwegen-oslo-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Een echte aanrader is een bezoek aan de foodhallen. Hier kunt u streetfood eten van over de hele wereld. Perfect voor een lunch, maar ook voor een diner of een drankje.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan