Menu

Molde

Molde noemt zich rozenstad omdat er, door de beschutte ligging, veel rozen groeien. Rond de beboste eilandjes kunnen watersporters hun hart ophalen. Het aantrekkelijkst van de stad is wel het uitzicht op de 87 besneeuwde bergtoppen van Sunnmøre aan de andere kant van het water. Verder is Molde vooral interessant vanwege de bezienswaardigheden in de buurt. Er wordt In Molde jaarlijks in juli een internationaal jazzfestival gehouden.

Bezienswaardigheden Molde

  • Varden uitzichtpunt Het uitzicht is het mooist vanaf Varden op 407 meter hoogte. U heeft een schitterend uitzicht over de besneeuwde bergtoppen. Het ligt ongeveer tien minuten rijden van de stad of één uur lopen over een fraai wandelpad.
  • In het Romsdalsmuseet toont men het leven van de boeren en de vissers van Molde en omgeving van de Middeleeuwen tot in de jaren zestig van onze eeuw. Het museum is geopend van maandag t/m zaterdag van 11.00-15.00 uur uur en op zondag van 12.00-15.00 uur).
  • Visserijmuseum. Een ander openluchtmuseum is het Fiskerimuseet in Hjertøya, dat per boot verbonden is met het centrum van Molde. Het museum is dagelijks geopend van 12.00-17.00 uur.
  • De Trollenkerk, kalkgrotten met ondergrondse beken en watervallen. Het is vanaf de parkeerplaats ca. 1 uur lopen naar de grotten. Het pad is goed, maar steil. Goede schoenen en een lamp zijn geen overbodige luxe. Andere grotten zijn de Franse grotten, vlakbij de plaats waar de veerboot aankomt. In deze grotten hebben zes ontsnapte krijgsgevangenen zich in de winter van 44/45 schuilgehouden tot het vrede werd.
  • De Molde kathedraal is dagelijks geopend van 10.00-15.00 uur.
  • Atlantic Ocean Road. Deze weg neemt u mee over acht bruggen. Uiteindelijk komt u aan bij de Atlantische Oceaan.
  • Ona is een vissersplaatsje, gelegen op een klein eilandje in de oceaan. In 1670 werd het hele eiland overstroomd door een enorme vloedgolf. Overigens is er niet veel te doen in het dorpje, maar het is leuk om de sfeer te proeven van zo’n geïsoleerd plaatsje.
  • Bjørnsund ligt dichterbij de kust, met huizen die zichzelf lijken vast te klampen aan de rots. Het is tegenwoordig een vakantieplaats in de zomer. Op het eiland Hjertøya ligt het visserijmuseum dat eruit ziet als een vissersplaatsje. (U kunt bij de toeristeninformatie informeren voor de veerbootdienst naar de eilanden)
  • Bud was in de 16de eeuw de grootste handelsplaats tussen Bergen en Trondheim. Hier is het restaurant Bryggen de moeite waard. Het ligt aan de haven in een oud pakhuis en biedt een mooi uitzicht over het water. De banken zijn gemaakt van halve roeiboten.
  • Åverøy Vanaf Bud kunt u via de kustweg naar het noorden het eiland Åverøy bereiken, waarvan archeologen denken dat het één van de eerst bewoonde plaatsen was na de laatste ijstijd.

Molde-dong-zhang-unsplash molde-norway-panoramic-view Molde-norway

Beste tijd
De beste reistijd voor Noorwegen zijn de maanden mei t/m augustus. Door de warme Golfstroom is het aangenaam warm aan de westkust. De temperatuur in het noorden schommelt in deze periode tussen de 13ºC en de 18ºC.

Valuta
De valuta in Noorwegen is de Noorse Kroon.

Haveninformatie
Uw cruiseschip ligt aan de Storkaia. Dit is op loopafstand van het stadscentrum. Molde lufthavn, Årø.  ligt Ca 5 km van de stad. Molde haven heeft 2 cruiseschipkades plus diverse ankerpunten. Ligplaatsen worden geboekt op basis van wie het eerst komt / het eerst maalt. Molde is een van de veerhavens langs de “Express Route” – de door de Noorse regering gesubsidieerde “Norwegian Coastal Express”. Dit is een regelmatig geplande lijndienst voor passagiers en vracht in Noorwegen. De “veerboot en cruise” -route loopt tussen twee omkeerhavens – Bergen (zuidelijkste) en Kirkenes (noordelijkste). Het verbindt in totaal 34 havens, dit zijn Noorse gemeenschappen zonder weg- of luchttoegang.

Molde-port

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor de stad Molde. Beklim het uitzichtpunt Varden. Vanuit dit punt heb je een prachtig uitzicht over de stad Molde, het fjord en de verschillende eilanden en bergen. Op een heldere dag met mooi weer schijn je alle 222 bergtoppen bedenk met sneeuw in de nabije omgeving te kunnen zien.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan