Menu

Noord-Ierland

Bienvenue/Welcome!

Noord-Ierland vormt samen met Engeland, Schotland en Wales één staat: het Verenigd Koninkrijk. Noord-Ierland grenst aan de Republiek Ierland en kent zijn eigen wetgeving, bankbiljetten en binnenlands bestuur. Het land kent veel geschiedenis rondom de naam en beschrijving van Noord-Ierland. Unionisten beschouwen zichzelf als Britten en nationalisten beschouwen zichzelf als Ierse. Noord-Ierland kent vele culturele festivals, muzikale en artistieke tradities. De Engels gesproken taal kent een dialect wat invloeden toont van de Schotse taal.

Noord-Ierland wordt door veel mensen ook wel “Ulster” genoemd, of het komt voor een deel in de benaming voor. Ulster verwijst eigenlijk naar de provincie Ulster.

Populaire havens:

Belfast
Newcastle

Handige weetjes:

Officiële taal: Engels
Valuta: Britse pond en Euro
Andere gesproken talen: Iers
Drie woorden die goed van pas komen (Frans):

  • Hallo = ”Hello”
  • Bedankt = ”Thank you”
  • Tot ziens = ”Goodbye”

Winkelen:

De openingstijden kunnen natuurlijk verschillen per winkel. Over het algemeen zijn de winkels van maandag t/m zaterdag open van 9:00 tot 18:00 uur en op zondag van 12:00 tot 17:00 uur.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan