Menu

Svolvaer

Svolvaer is een klein dorpje met ongeveer 9400 inwoners en ligt op de Lofoten, een eilandengroep in het noorden van Noorwegen. Het plaatsje is vooral populair vanwege de mooie ligging aan zee en tussen meren, bergen en fjorden.

Van de vele bergen in de omgeving van Svolvaer is de 569 meter hoge Svolværgeita, ofwel ‘Geitenberg’, het meest bijzonder. De berg wordt beschouwd als het symbool van de stad en valt vooral op door twee opmerkelijke hoorns. Ook in cultureel opzicht is Svolvaer een leuke bestemming. Een interessante bezienswaardigheid voor iedereen die van geschiedenis en cultuur houdt is het Viking Museum, vlakbij Svolvaer. Hier kunt u een interessante verzameling kunstobjecten zien.

Bezienswaardigheden in Svolvaer

  • De Magic Ice Bar
  • Mooie wandeltochten door de natuur

noorwegen-svolvaer-noorderlicht-natuur   noorwegen-svolvaer-natuur-dorpje   noorwegen-svolvaer-vogel-dieren-natuur

Beste tijd voor een cruise naar Svolvaer

De beste reistijd voor Svolvær in Noorwegen is van juni t/m september, waarin je een zeer koude temperatuur hebt, maar wel amper tot weinig neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Svolvær is 13°C in juli en de laagste is 2°C in januari.

Algemene informatie over Svolvaer

Valuta
De valuta in Svolvaer, Noorwegen, is de Noorse Kroon.

Haveninformatie
Cruiseschepen naar het eiland Austvagoya leggen aan (anker) bij Svolvaer – havenstad aan de zuidoostkust.

noorwegen-svolvaer-cruise-haven-map   noorwegen-svolvaer-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor Svolvaer. De periode dat er op de Lofoten noorderlicht zichtbaar is wijkt niet af van de rest van Scandinavie. De aan te houden periode is tussen september en april. Het beste tijdstip per dag is doorgaans laat in de avond en vroeg in de nacht tussen 22:30 en 01:00.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan