Menu

Oostzee & Baltische Staten

De Oostzee is een gebied in Noord-Europa dat de Oostzee, de Kattegat-baai en de Skagerrak-straat omvat. Aangrenzende landen zijn Zweden, Finland, Estland, Letland, Litouwen, Polen, Noordoost-Duitsland en Oost-Denemarken. Verbazingwekkende historische en culturele bezienswaardigheden wachten op passagiers die door deze prachtige regio varen. Populaire excursies zijn musea, paleizen, kastelen en kathedralen.

Wandel door de straten te midden van middeleeuwse architectuur in de goed bewaard gebleven Baltische hoofdsteden van Riga, Letland en Tallinn, Estland.

De meeste cruises op de Baltische Zee vertrekken vanuit hoofdsteden zoals Kopenhagen en Stockholm, hoewel een paar cruisemaatschappijen overtochten aanbieden vanuit Kiel en Amsterdam.

 

zweden-stockholm-paleis

Beste tijd

Vanwege een koeler klimaat loopt het Baltische cruiseseizoen van mei tot september. Baltische cruises duren doorgaans 4 tot 16 nachten, hoewel een paar schepen langere vaarroutes bieden.

Populaire Bezienswaardigheden

  • Helsinki, Finland
    Bezoek de prachtige stad Helsinki, met zijn kleine dorpsgevoel en mix van neoklassieke en moderne architectuur.
  • Stockholm, Zweden
    Slenter door het ‘Venetië van het noorden’, de kosmopolitische stad Stockholm, bekend om zijn pittoreske gebouwen, weelderige parken en unieke waterwegen.

 

Vliegreis

Enkele cruises vertrekken vanuit Kiel of Amsterdam en dan heeft u geen vlucht nodig. Naar Kopenhagen of Stockholm bent u maximaal 2 uur onderweg met het vliegtuig.

 Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan