Menu

Riviercruises

Naast zee-cruises biedt Captain Cruise ook riviercruises aan! Niet alleen in Europa kunt u een riviercruise maken, maar ook in Azië of Afrika. Riviercruises zijn erg in opkomst! Wat dacht u van een riviercruise over de Mississippi? Het is allemaal mogelijk!

Riviercruise schepen zijn er net zoals de grote zeeschepen in verschillende classes. Er zijn mooie 4-, 5- en zelfs 6-sterren luxe cruiseschepen over ‘s werelds meest majestueuze rivieren.

Riviercruises in Europa

Ontdek de mooiste plekken van Europa. Zoals de Rijn, Moezel, Main, Rhône, Seine, Douro of de Donau. Ook over de Zwarte Zee is het mogelijk om een riviercruise te maken.

Alle jaargetijden kunt u op reis. In de winterperiode worden speciale Kerst- en Oud & Nieuw cruises aangeboden. Wanneer u rond de kerstperiode vaart komt u in vele plaatsen waar u over de kerstmarkt kunt wandelen.

Varen over de Rijn

De Rijn is één van de meest bekende rivieren in Europa die worden bevaren met een riviercruise. De rijn stroomt door verschillende landen. Vanuit Zwitserland langs Duitsland, naar Nederland. Bekende plaatsen langs de Rijn zijn Bazel, Straatsburg Karlsrule, Koblenz, Keulen & Dusseldorf.

Het kerstmarkten seizoen (november tot en met december) is erg populair onder de Rijnreizen. Zo bieden verschillende rederijen speciale arrangementen aan. De overige maanden waarin gevaren worden zijn maart tot oktober.

Er zijn verschillende rederijen die u kunt kiezen om mee te varen. Van 3 tot 5 sterren en alles hier tussenin. Bekijk en informeer goed naar de rederij. Er zijn ook bij Riviercruises rederijen die een all-inclusive concept aanbieden!

Rijncruises worden steeds populairder. En is lang niet meer alleen voor de “oudere” passagiers onder ons. Ook steeds meer gezinnen en stellen gaan deze manier van varen uitproberen! U kunt genieten van het varen over de rivier en tegelijkertijd zo de stad inwandelen. De schepen liggen dichtbij de steden, dus zijn er vaak geen transfers nodig om op plaats van bestemming te komen.

De cruises starten vanaf Amsterdam, Arnhem en Keulen. Wanneer u vanuit Duitsland vertrekt worden er vaak bus-transfers geregeld naar de vertrekplaats.

Friendship Cruises-Keulen

Een cruise over de Moezel

De moezel is een rivier in Frankrijk, Luxemburg en Duitsland. Wanneer u met een rivierschip de Moezel bevaart is dit voornamelijk in Duitsland. U kunt onderweg genieten van vele wijngaarden, kleine dorpjes en een aantal steden. Ook kunt u genieten van de restanten van burchten en kastelen!

Cruises over de Moezel starten voornamelijk in Arnhem of Keulen.

Steden die u kunt bezoeken tijdens een cruise over de moezel zijn: Cochem, Trier, Koblenz en Metz. Een cruise over de Moezel is een must voor liefhebbers van cultuur en natuur. En de wijn mag niet ontbreken in dit wijngebied! U zult een veel nieuwe ontdekkingen tegenkomen tijdens uw cruise over de moezel!

"Ontdek de Rivieren van Europa of buiten Europa"

Riviercruises buiten Europa

Deze cruises nemen u mee naar Halong Bay of over de Mekong, Irrawaddy, Ganges, Amazone, Mississippi, Hudson of naar Alaska en Antarctica. Wanneer u deze riviercruise maakt reist u over een bijzondere rivier. Op de schepen is plaats voor een klein gezelschap. Dat betekend dat er een intieme sfeer heerst.

U reist naar bijzondere bestemmingen. Sommige steden zijn minder vanzelfsprekend. Hier is de authentieke cultuur of natuur nog te bewonderen.

Er reist altijd een deskundige Engelse gids mee aan boord van de rivierschepen. Deze gidsen spreken de taal en kunnen u veel vertellen over de cultuur, tradities en geschiedenis. Tijdens deze riviercruises zijn er excursies beschikbaar.

Cambodge-Mekong-Temples-dAngkor-Bayon-bonze©Gregory-Gerault-Rivier-Cruise-CroisiEurope

 Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan