Menu

Riviercruises

Ontdek de mooiste steden met een riviercruise

 

 

Riviercruises zijn naast zee-cruises zeer populair. Riviercruises kunnen overal ter wereld gemaakt worden, maar een vertrek vanuit Nederland is ideaal. Maar niet alleen in Europa kunt u een riviercruise maken, ook in Azië of Afrika zijn prachtige riviercruises te maken. Wat dacht u van een riviercruise over de Mississippi? Riviercruises zijn erg in opkomst ook omdat riviercruises voor alle leeftijden geschikt zijn.

Er zit een groot verschil tussen de verschillende soorten rederijen. Riviercruise schepen zijn er net zoals de grote zeeschepen in verschillende classes. Er zijn 4-, 5- en zelfs 6-sterren luxe cruiseschepen die varen over ‘s werelds meest majestueuze rivieren. Er zit verschil in de rederijen, van halfpension tot all inclusive, kortom alles is mogelijk!

 

Riviercruises Europa

 

MS-Amalia-Rodriguez-Douro-profil-CroisiEurope©-Riviercruises

 

Riviercruises in Europa

Ontdek de mooiste plekken van Europa. Zoals de Rijn, Moezel, Main, Rhône, Seine, Douro of de Donau. Ook over de Zwarte Zee is het mogelijk om een riviercruise te maken. Riviercruises kunnen alle jaargetijden worden gedaan. Er zijn verschillende rederijen die u kunt kiezen om mee te varen. Van 3 tot 5 sterren en alles hier tussenin.

Bekijk en informeer goed naar de rederij. Er zijn ook bij Riviercruise rederijen die een all-inclusive concept aanbieden! In de winterperiode worden speciale Kerst- en Oud & Nieuw cruises aangeboden. Wanneer u rond de kerstperiode vaart komt u in vele plaatsen waar u over de kerstmarkt kunt wandelen.

 

Varen over de Rijn

De Rijn is één van de meest bekende rivieren in Europa die wordt bevaren met een riviercruise. De rijn stroomt door verschillende landen. Vanuit Zwitserland door Duitsland, naar Nederland. Bekende plaatsen langs de Rijn zijn Bazel, Straatsburg Karlsrule, Koblenz, Keulen & Dusseldorf. Riviercruises in november tot en met december zijn erg populair onder de Rijnreizen dit is namelijk het kerstmarkten seizoen. Zo bieden verschillende rederijen speciale arrangementen aan. De overige maanden waarin gevaren wordt zijn maart tot oktober.

Rijncruises worden steeds populairder en zijn lang niet meer alleen voor de “oudere” passagiers onder ons. Ook steeds meer gezinnen en stellen gaan deze manier van varen uitproberen! U kunt genieten van het varen over de rivier en tegelijkertijd zo de stad inwandelen. Deze riviercruises starten vanaf Amsterdam, Arnhem en Keulen. Wanneer u vanuit Duitsland vertrekt worden er vaak bus-transfers geregeld naar de vertrekplaats.

 

 

Moezel-Rivier-Uitzicht-Riviercruises

 

Riviercruises over de Moezel

De moezel is een rivier in Frankrijk, Luxemburg en Duitsland. Wanneer u met een rivierschip de Moezel bevaart is dit voornamelijk in Duitsland. U kunt onderweg genieten van vele wijngaarden, kleine dorpjes en een aantal steden. Ook kunt u genieten van de restanten van burchten en kastelen! Kortom voor ieder wat wils.

Riviercruises over de Moezel starten voornamelijk in Arnhem of Keulen. Steden die u kunt bezoeken tijdens riviercruises over de moezel zijn: Cochem, Trier, Koblenz en Metz. Een riviercruise over de Moezel is een must voor cultuur en natuurliefhebbers . En de wijn mag niet ontbreken in dit wijngebied! U zult een veel nieuwe dingen ontdekken!

"Ontdek de Rivieren van Europa, of buiten Europa"

Riviercruises Buiten Europa

Deze cruises nemen u mee naar Halong Bay of over de Mekong, Irrawaddy, Ganges, Amazone, Mississippi, Hudson of naar Alaska en Antarctica. Wanneer u deze riviercruise maakt reist u over een bijzondere rivier. Op de schepen is plaats voor een klein gezelschap. Dat betekent dat er een intieme sfeer heerst.

U reist naar bijzondere bestemmingen. Sommige steden zijn minder vanzelfsprekend. Hier is de authentieke cultuur of natuur nog te bewonderen. Er reist altijd een deskundige Engelse gids mee aan boord van de rivierschepen. Deze gidsen spreken de taal en kunnen u veel vertellen over de cultuur, tradities en geschiedenis. Tijdens deze riviercruises zijn er excursies beschikbaar.

 

Cambodge-Mekong-Temples-dAngkor-Bayon-bonze©Gregory-Gerault-Rivier-Cruise-CroisiEurope-RiviercruisesOntvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan