Menu

Leknes

Leknes is het handelscentrum van de Lofoten en een van de weinige steden op de eilandengroep. Samen met Gravdal en Ballstad heeft Leknes, met een vloot van 3000 schepen, de grootste visverwerkende bedrijven van dit gebied. Tussen januari en eind april komen enorme scholen kabeljauw naar het zeegebied bij de Lofoten. De schitterende natuur rondom Leknes, die u vanaf uw cruise schip al kan bewonderen, zal u versteld doen staan. Al wandelend door de bergen kunt u genieten van de rijke natuur en het uitzicht vanaf de bergen. Of wat dacht u van kajakken? Op die manier bekijkt u de omgeving eens van een heel andere kant met z’n spectacularie kliffen en de rijke onderwaterwereld. Kortom, u zult een overgetelijke cruise vakantie hebben.

Bezienswaardigheden

  • Walvissarfari’s
  • Zeevissen
  • Kajakken
  • Wandelen

Insider tip

Typisch op de Lofoten zijn de vissershuisjes (rorbuer). Het zijn eenvoudige houten huisjes, gebouwd op de vaste wal, op de steiger of op de houten palen in het water. In zulke huisjes woonden vroeger de vissers die tijdelijk naar de Lofoten kwamen voor de duur van de trek van haring en kabeljauw. Deze vissershuisjes hebben een portaal voor het opbergen van het visgerei, een keukentje en een woonkamer met een paar kooien. Door het gebruik van grotere en snellere schepen zijn de rorbuer niet meer in gebruik. Nu worden ze, voorzien van water, licht, sanitair en verwarming, verhuurd aan sportieve, avontuurlijke toeristen.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan