Menu

Leknes

Leknes is het handelscentrum van de Lofoten en een van de weinige steden op de eilandengroep. Samen met Gravdal en Ballstad heeft Leknes, met een vloot van 3000 schepen, de grootste visverwerkende bedrijven van dit gebied. Tussen januari en eind april komen enorme scholen kabeljauw naar het zeegebied bij de Lofoten.

De schitterende natuur rondom Leknes, die u vanaf uw cruise schip al kunt bewonderen, zal u versteld doen staan. Al wandelend door de bergen kunt u genieten van de rijke natuur en het uitzicht vanaf de bergen. Of wat dacht u van kajakken? Op die manier bekijkt u de omgeving eens van een heel andere kant met z’n spectaculare kliffen en de rijke onderwaterwereld. Kortom, u zult een onvergetelijke cruise vakantie hebben.

Bezienswaardigheden in Leknes

  • Walvissarfari’s
  • Zeevissen
  • Fygle Museum
  • Sennesvika

Noorwegen-leknes-zee-bergen   Noorwegen-leknes-hemel-noorderlicht   Noorwegen-leknes-zee-huizen

Beste tijd voor een cruise naar Leknes

De beste tijd om naar Leknes, Noorwegen, te reizen is juni t/m september.

Algemene informatie over Leknes

Valuta
De valuta in Leknes is de Noorse kroon.

Haveninformatie
Terwijl kleinere schepen meestal aanmeren bij de pier, liggen de meeste cruiseschepen naar Gravdal en Leknes voor anker en worden hun passagiers via de tenderboten van het schip naar de pier vervoerd. De aanlegsteiger bevindt zich ongeveer halverwege Gravdal en Leknes.

noorwegen-leknes-haven-map.png   Noorwegen-leknes-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Als u tijd heeft is het leuk om een nachtje te verblijven in een oud vissershuisje. Typisch op de Lofoten zijn de vissershuisjes (rorbuer). Het zijn eenvoudige houten huisjes, gebouwd op de vaste wal, op de steiger of op de houten palen in het water. In zulke huisjes woonden vroeger de vissers die tijdelijk naar de Lofoten kwamen voor de duur van de trek van haring en kabeljauw. Deze vissershuisjes hebben een portaal voor het opbergen van het visgerei, een keukentje en een woonkamer met een paar kooien. Door het gebruik van grotere en snellere schepen zijn de rorbuer niet meer in gebruik. Nu worden ze, voorzien van water, licht, sanitair en verwarming, verhuurd aan sportieve, avontuurlijke toeristen.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan