Menu

Flåm

Het prachtige Flåm met zijn 350 inwoners ligt in het binnenste deel van de Aurlandsfjord, een zijrivier van de langste en diepste fjord van Noorwegen, de Sognefjord. Omgeven door steile berghellingen en brullende watervallen, biedt Flåm de wilde en dramatische natuur op zijn best. Gelegen in het dorp Flåm is het startpunt van de unieke Flåm-spoorweg, algemeen erkend als een van de steilste en mooiste spoorwegen ter wereld.

Het gebied bevat ook de spectaculaire Nærøyfjord, beloond als UNESCO-werelderfgoed en vele andere beroemde en unieke attracties!

Bezienswaardigheden

  • Flåmbanen. De 20 km lange rit vanuit het Flåmdal naar Myrdal is een 41 minuten (vanuit Flåm; vanuit Myrdal 53 minuten) durend treinreisje dat u onder geen voorwaarde mag missen. De spoorlijn die in vier jaar werd aangelegd, kronkelt 900 meter omhoog langs de berghelling via met de hand gegraven tunnels. Het hoogteverschil dat wordt overbrugt is één van de grootste ter wereld (ca 865 meter), en terwijl de trein over de berghelling knarst, is het goed om te bedenken dat hij vijf gescheiden remsystemen heeft die elk afzonderlijk in staat zijn om de trein tot stilstand te brengen. Op sommige punten blijft de trein even stilstaan om de passagiers van de grootste natuur te laten genieten.
  • Aurland, Aurland ligt aan de Aurlandfjord, de zuidelijke arm van de Sognefjord. Het wordt ook wel voluit Aurlandsvangen genoemd. Het is een echt fjordplaatsje met een paar oude gebouwen, onder andere het oudste deel van het Vangen-motel. De omgeving van Aurland, vooral het uitgestrekte Aurlandsdalen, kent een groot aantal gemarkeerde wandelpaden in de bergen.
  • Undredal Dit dorpje is om twee redenen bekend: haar kleine kerk Stavkirke en haar populaire geitenkaas. Hier bevindt zich de kleinste kerk van heel Scandinavië, die plaats biedt aan slechts 40 personen. U kunt in dit dorpje zien hoe de geitenkaas geproduceerd word, zowel de witte- als de bruine geitenkaas. Vroeger werd hier fruit en tabak verbouwd door de boeren, aangezien de gemiddelde temperatuur tamelijk hoog kan zijn tussen de hoge bergen.

noorwegen-flam-landschap-natuur-huizen      noorwegen-flam-trein-landschap       noorwegen-flam-landschap-huisje-natuur

Vliegveld
Flesland Airport in Bergen is de dichtstbijzijnde luchthaven, op een afstand van ca. 180 km.

Beste tijd
Cruises naar Noorwegen draaien om de natuur. Noorwegen telt verschillende leuke steden zoals Oslo en Bergen, maar de meeste bezoekers gaan hier toch heen om de indrukwekkende fjorden en mooie watervallen te zien. De beste periode om dat te doen loopt vanaf begin mei tot in september.

Valuta
De valuta in Noorwegen is de Noorse Kroon

Haveninformatie
Het schip ligt in Flåm aan de kade. Het is ca. 20 meter lopen naar het dorpje. Er bevindt zich bij het Flåm station het gehele jaar door een VVV. Grote cruiseschepen naar Flam meren aan op een kade in het havengebied. De werf ligt op korte loopafstand van de haven. Vóór het jaar 2000 (toen de “cruisepier” werd ingehuldigd) bleven cruiseschepen voor anker in de fjord zonder de haven te bereiken.

noorwegen-flam-cruise-haven-map       Flam-CRUISE- Port of Flam Norway

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor de stad Flåm. Stegastein is een prachtig ontworpen uitkijkpunt op 650 meter hoogte bij Flåm. Je kunt er eenvoudig komen met een busje vanuit het dorp. De constructie van Stegastein is een attractie op zich. Het platform is 4 meter breed en steekt maar liefst 30 meter uit de bergwand. Aan het einde is een wand van glas waardoor je een prachtig panoramisch uitzicht hebt op het Aurlands fjord.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan