Menu

Hellesylt

Hellesylt is een dorp dat deel uitmaakt van de gemeente Stranda in de Noorse provincie Møre og Romsdal in Noorwegen. Het heeft een bevolkingsaantal van om en bij de 600. Hellesylt ligt aan de Sunnylvsfjord.

Op weg naar het dorpje Hellesylt vaart u de wereldberoemde Geirangerfjord binnen, een prachtige ervaring die u zich nog lang zult herinneren. Er zijn loodrechte bergwanden waar het smeltwater in watervallen naar beneden klettert. Het kleine toeristenstadje Hellesylt ligt aan beide zijden van zo’n brede waterval. U kunt een excursie boeken naar het Hornidal meer, het diepste meer van Europa. Vanaf de uitkijkpost van Dalsnibba, op 1500 meter boven de zeespiegel heeft u een waanzinnig uitzicht over de omgeving en de Geirangerfjord. Vanuit Hellesylt kunt een excursie maken naar de prachtige watervallen, waarvan de bruidssluier wel de bekendste is.

Bezienswaardigheden in Hellesylt

  • Brudesloret (bruidssluier)
  • De waterval ‘Brudesloret en Seven Sisters
  • Hornidal meer
  • Tour naar uitkijkpost Dalsnibba
  • Briksdal gletsjer
  • Geiranger Fjord
  • Olden Meer

Noorwegen-hellesylt-berg   Noorwegen-hellesylt-gletsjer   Noorwegen-hellesylt-watermolen-waterval

Beste tijd voor een cruise naar Hellesylt

Het is het beste om Noorwegen te bezoeken tijdens de zomermaanden, tussen mei en september. In de zomer is het land wat warmer en zonniger.

Algemene informatie over Hellesylt

Valuta
De valuta in Noorwegen is de Noorse Kroon.

Haveninformatie
Cruiseschepen naar Hellesylt meren aan bij de nieuwe cruisepier van de haven (capaciteit voor 1 ligplaats). Hier kunnen zelfs ‘s werelds grootste schepen worden aangemeerd. In zeldzame gevallen, wanneer de haven door meer schepen tegelijk wordt bezocht, liggen de andere schepen voor anker en worden hun passagiers vervoerd via de tenderboten van het schip.

Noorwegen-hellesylt-cruise-haven-map   hellesylt-port

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor de stad Hellesylt. Wil je zelf bepalen welke delen van het Geirangerfjord je van dichtbij wil zien? Dan is het misschien een goed idee om een kajak te huren en zelf op ontdekkingstocht te gaan. Bijkomend voordeel is dat je ook nog eens lekker actief bezig bent!Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan