Menu

Hammerfest

Hammerfest is één van de oudste stadjes van Noorwegen en is bekend om zijn meridiaanzuil, die tot het werelderfgoed van Unesco behoort. Deze zuil symboliseert de eerste officiële meting van de grootte en vorm van de aarde. Hammerfest was ook de eerste stad die al in 1891 elektrische straatverlichting. Dit was echt nodig want in de periode van 22 november tot 22 januari laat de zon zich hier niet zien. Daartegenover staat het prachtige natuurverschijnsel De Middernachtzon, vanaf half mei tot en met eind juli gaat de zon helemaal niet onder.

Bezienswaardigheden

  • Hammerfest-kerk. ’s Zomers worden er in de kerk dagelijks orgelconcerten gehouden. Tegenover de nieuwe kerk staat de oude kerkhofkapel, die de brandstichting door de Duitsers overleefd heeft.
  • Raadhuisplein. In het centrum, tussen de Strandvei en de Havnkai, staat het raadhuis. Hier is de IJsberenclub ondergebracht, die hier een klein museum heeft, o.a. met museumstukken uit de tijd van de walvisjagers.
  • Raadhuisplein. Op het raadhuisplein vindt vaak de markt plaats en vanaf de kade vertrekken de fjordtochten, waaronder ook een minicruise met een catamaran naar Honningsvåg.
  • Michaelskerk. Aan de Strandvei staat de katholieke Michaelskerk. Veel Duitse jongeren hebben meegewerkt aan haar wederopbouw.
  • Varden op de berg Salen. Bij de Michaelskerk loopt een weg omhoog naar Varden, het uitzichtpunt op de veelbezochte berg Salen. Hierboven staat een nieuwe cafe vanwaar men van 17 mei tot 28 juli van de middernachtzon kan genieten.
  • Meridiaanzuil. Ten noorden van de stad, aan de andere kant van de haveninham, staat de meridiaanzuil, die herinnert aan de eerste metingen van de aarde.

noorwegen-Hammerfest-bergen-lanschap-huizen-gebouwen-kust       noorwegen-Hammerfest-kerk-gebouw       noorwegen-Hammerfest-rendieren-natuur-landshap-bergen

Beste tijd
De beste reistijd voor Hammerfest, Noorwegen, is van juli t/m september.

Valuta
De valuta in Hammerfest is de Noorse kroon.

Haveninformatie
Lig plaats van het cruiseschip is aan de kade van Hammerfest. De meeste rederijen bieden een shuttlebusservice naar het centrum van Hammerfest.

noorwegen-hammerfest-haven-map       noorwegen-hammerfest-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Het Toeristenbureau vindt u bij de Corn Moes gate.

 



Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan