Menu

Schotland

Welcome!

Schotland is een voormalig koninkrijk en vormt samen met Engeland, Noord-Ierland en Wales het Verenigd Koninkrijk. Schotland ligt op het noordelijk deel van het eiland Groot-Brittannië en grenst in het zuiden aan Engeland. Enkele eilandengroepen die onder het grondgebied van Schotland vallen zijn de Clyde eilanden (Arran, Bute en Cumbrae), Hebriden (Binnen-Hebriden en Buiten-Hebriden), Orkney eilanden en Shetland eilanden. De hoofdstad van Schotland is Edinburgh. Een aantal grote steden in Schotland zijn: Aberdeen, Dundee, Glasgow, Inverness en Stirling.

Schotland staat veelal bekend om Whisky, de Schotse muziek, de doedelzak, de kilt en het “monster van Loch Ness”. Daarnaast heeft Schotland een mooie natuur. Het landschap bestaat uit verschillende berggebieden, grote meren, graslanden en rotsformaties.

Populaire havens:

Aberdeen
Oban
Edinburgh
Inverness

Handige weetjes:

Officiële taal: Engels
Valuta: Britse pond
Andere gesproken talen: Schots-Gaelisch
Drie woorden die goed van pas komen (Frans):

  • Hallo = ”Hello”
  • Bedankt = ”Thank you”
  • Tot ziens = ”Goodbye”

Winkelen:

Veel winkels in Schotland zijn zes dagen per week geopend en hebben de zondag als vaste sluitingsdag. Gemiddeld openen de winkels rond 9 uur ‘s morgens hun deuren. De sluitingstijd varieert erg per stad en per regio. In de grotere steden zijn er vaak 24-uurs winkels te vinden waar je werkelijk waar alles kan kopen. Vaak liggen de prijzen in deze winkels iets hoger dan in de supermarkt.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan