Menu

Cork

Cork (in het Iers Corcaigh) is de op een na grootse stad van Ierland met een inwonersaantal van 186.000 (2002). Het is de hoofdstad van County Cork en ligt in de provincie Munster aan de zuidkust van het eiland.

De haven is een van de grootste natuurlijke havens ter wereld. De stad is een belangrijke Ierse haven. De naam Cork is afgeleid van het Ierse woord ‘corcaigh’, dat moerassige plaats betekent en verwijst naar de ingang van de rivier. Het centrum van de stad kan zich meten qua architectuur met Dublin en Belfast. Cork was in 2005 de Culturele hoofdstad van Europa.

Bezienswaardigheden in Cork

  • Kathedralen. Ierland is zeer Katholiek en heeft daarmee natuurlijk vele kerken en kathedralen. Twee van die kathedralen zijn een bezoekje waard te weten:
    • St. Mary’s Cathedral en St.Finnbar’s Cathedral
    • The Ballincollig Gunpowder Molen
  • Ierse kastelen in Cork. Enkele van de mooie Ierse kastelen in en buiten Cork zijn Barryscourt Castle/Carrinton, Bessboro/Blackrock en Blarney Castle.
  • Musea. Het Cork Heritage Center museum, en het Cork Public Museum/ Fitzgerald Park
  • Cork Opera House. Het moderne operahuis van Cork en is een van de weinige in zijn soort in Ierland.
  • Parken. Cork heeft diverse parken, zoals het bekende Fitzgerald Park.

ierland-cork-uitzicht-landschap-wandelpad   engeland-cork-huizen-kerk   ierland-cork-universiteit-gebouw

Beste tijd voor een cruise naar Cork

De beste reistijd voor Cork is van juni t/m september, waarin je een zachte of aangename temperatuur hebt en amper neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Cork is 18°C in juli en de laagste is 8°C in januari.

Algemene informatie over Cork

Valuta
De valuta in Ierland is de Euro.

Haveninformatie
De meeste cruiseschepen meren aan in de haven van Cork en naast Cobh Heritage Centre (in het stadscentrum). Met de naam “Cobh Cruise Liner Terminal” is dit de enige speciale cruiseterminal in Ierland.

Cork-map   port-cork

Tip(s) van Captain Cruise

Bezoek de English Market. Hier vind je geen typisch Engelse, maar juist Ierse delicatessen.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan