Menu

Inverness

Hoewel het de hoofdstad is van de Hooglanden, geeft Inverness de indruk van een moderne stad met weinig tekenen uit het verleden. Dit komt omdat het in vroegere tijden een plaats van samenkomst was van het Hoog- en Laagland en daarmee een plaats was voor vele conflicten.

Het huidige Inverness is een moderne, kleine en noordelijke stad met in de zomer een drukke plaats van bezoekers en bewoners. Het nieuwe gedeelte naar Eastgate Center, met zijn vele High Street namen, laat de belangrijkheid zien van de commerciële rol met de Victorian Arcade en de kleine bedrijfjes en winkels. Het plaatsje heeft ook een uitgelezen selectie van pubs, restaurants en late avond evenementen, zoals Schotse Showtime; traditionele muziek en dansen in folkloristische kostuums. Daarnaast wordt er beweerd dat het Schotlands “langstlopende show” is. Ook is Inverness bekend door het Loch Ness meer.

Bezienswaardigheden in Inverness

  • Glen Affric. Hier heeft u een 360 graden panorama uitzicht over de natuur.
  • Loch Ness
  • Culloden Battlefields
  • Whisky proeverij
  • Clava Cairns

Schotland-inverness-rivier-stad   Schotland-inverness-loch-ness-kasteel   Schotland-inverness-viaduct-berg

Beste tijd voor een cruise naar Inverness

De beste reistijd voor Inverness, Schotland, is van juni t/m augustus. Tijdens deze periode is er een zachte of aangename temperatuur en valt er amper neerslag.

Algemene informatie over Inverness

Valuta
De valuta in Schotland is de Britse Pond.

Haveninformatie
Port Inverness heeft 4 hoofdkades: North Citadel, Zuid-Citadel, North Longman en Longman. De zeehaven behandelt kleinere cruiseschepen, maar grotere cruiseschepen gaan naar Invergordon, een diepzeehaven op ongeveer 38,6 km van Inverness op Cromarty Firth. Reizigers kunnen hier van boord gaan zonder dat tenderen nodig is. Inverness Marina ligt naast de haven van Inverness en biedt ligplaatsen voor jachten.

inverness-portmap inverness-port

Tip(s) van Captain Cruise

Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor de stad Inverness. Als je naar het Meer van Loch Ness gaat, neem dan ook eens een kijkje op Dores Beach en doe een kopje koffie bij Steve, de Nessie Hunter. Deze Nessie-liefhebber is jaren geleden met zijn caravan naar Dores Beach gekomen om Nessie te spotten en tot de dag van vandaag woont hij hier nog steeds. Zijn motto? Hij gaat niet weg totdat het mysterie is opgelost! Hij kunt u dus alles over Nessie en Loch Ness vertellen.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan