Menu

Londen

Londen is “the place to be”. Deze historische maar ook weer hippe stad biedt u een veelzijdigheid van bezienswaardigheden. Buckingham Palace, de Tower en de bekende St Pauls Cathedral zijn de meest bekende attracties van deze stad. Maar Londen biedt meer !

Wat dacht u van het gezellige Covent Garden met haar kleine winkeltjes en straatartiesten. Of wilt u Londen zien vanaf grote hoogte vanuit het reuzenrad de London Eye. Een ding is duidelijk, wat voor interesse u ook heeft, Londen zal het u bieden. Heeft u Londen al gezien en wilt u de omgeving verkennen, dan raden wij u een excursie aan naar de prachtige steden Kent en Canterbury.

Bezienswaardigheden

 • Buckingham Palace Hier kunt u het wisselen van de wacht gadeslaan
 • Westminster en Whitehall Hier staan de Parlementsgebouwen en de Westminster Abbey.
 • Op Downingstreet 10 woont de Britse Minister President.
 • Tower Langs de Theems (Thames) komt u bij de Tower, een versterkte forttoren uit de 11de eeuw.
 • Towerbridge In 1994 bestond de toren precies 100 jaar. De toren is herkenbaar aan de twee heftorens.
 • St. Paul’s Cathedral Dit is een overweldigende kathedraal!
 • British Museum Dit museum trekt jaarlijks zo’n zes miljoen bezoekers. Entree is gratis.
 • Victoria & Albert Museum
 • Picadilly Circus
 • Trocadero Centre is het futuristische vermaakpaleis bij Picadilly Circus. Virtueel is alles mogelijk.
 • Covent Garden Hier vindt u vele straatartiesten.
 • London Dungeon

london-bus-telephone Londen-huizen-van-het-parlement-en-de-big-ben-in-londen-met-bewolkt-op- Towerbridge-londen

Vervoer
Met de One day Card kunt u een dag onbeperkt reizen met bus en metro. Te koop op metrostations.

Links 
In Londen rijdt men links en het verkeer is vooral in de spits erg druk. Houdt u hiermee rekening als u wilt oversteken.

Winkelen
Naast de bekende winkelstraten als Oxford Street is er bijvoorbeeld ook Camden town een trendy wijk met aparte winkeltjes of het gezellige Covent Garden

Beste tijd
De beste maanden voor goed weer in Londen zijn Mei, Juni, Juli, Augustus en September. Gemiddeld zijn de warmste maanden Juli en Augustus. Januari is de koudste maand van het jaar.

Valuta
De valuta in Engeland is de Pond.

Haveninformatie
De meeste (alle grote) cruiseschepen naar Londen, VK meren aan in Port Tilbury – aan de noordoever van de rivier de Theems. Kleinere schepen kunnen aanmeren bij de “Greenwich Tier” -terminal van London City (gelegen nabij de “Cutty Sark for Maritime Greenwich” en dicht bij het treinstation van Greenwich). Greenwich Tier is een ponton in de rivier de Theems. Tenderboten worden gebruikt om passagiers tussen de boot en de pier te vervoeren. De pier ligt aan de kust, en hier meren de Thames Clippers (de rivierbusdienst van London City op de Theems) en verschillende andere watertaxi’s en rivierboten aan.

Londen-portmap-tilbury Londen-port

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor de stad Londen. Breng een bezoekje aan Hyde Park. Ga hier zitten voor een lekkere picknick terwijl je kunt genieten van een stukje groen midden in de miljoenen stad. Oh en vergeet geen eekhoorn te spotten!Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan