Menu

Lerwick

Met geweldige klippen en een spectaculair vogelreservaat (Isle of Noss) ligt Lerwick op het grootste eiland van de Shetland Eilanden, Mainland. Er zijn ca. 100 Shetland Eilanden, waarvan 15 bewoont. Samen hebben ze ca. 20.000 inwoners. Deze eilanden behoorden van 875 tot 1469 aan Scandinavië. In dat jaar gaf koning Christian I van Denemarken en Noorwegen de eilandengroep aan koning James III van Schotland als bruidsschat van zijn dochter Margaret.

De eilandbewoners voelen zich ver weg van Schotland. De eilanden liggen dichter bij de Noordpoolcirkel dan bij Londen. Het landschap, bijna zonder bomen, is veelal bedekt met turf, waarmee de Shetlanders hun woningen warm stoken. Op de weiden grazen de kleine Shetland-schapen; Shetland-pony’s ziet men niet meer zo vaak. Hier en daar zijn zandstranden, maar veel van de kustlijn bestaat uit woeste zandstenen kliffen. Rondom de eilanden kan men zeehonden en zeeotters waarnemen.

Bezienswaardigheden in Lerwick

 • Commercial Street met vele winkels en enkele oorspronkelijke koopmanshuizen met hun aanlegsteigers direct aan zee gebouwd, zodat de boten langszij konden afmeren, wat natuurlijk ook bevorderlijk was voor de smokkelhandel.
 •  Shetland Museum & Library
 • Natuurreservaat Hermaness
 • het onbewoonde Isle of Mousa, 5 km lang en 1 km breed met de best bewaarde broch (een ronde stenen toren) uit het einde van de 1ste eeuw v. Chr. (14,1 meter hoog en 15 meter in doorsnee). U kunt van binnenuit naar boven klimmen.
 • Croft House Museum (1870)
 • Het uiterste zuidpuntje van South Mainland is Sumburgh Head, waarop de Sumburgh Lighthouse (vuurtoren; 1821) staat.
 • West Mainland De oude hoofdstad Scalloway
 • Earl of Orkney en Lord of Shetland. De Earls van Shetland en de Orkney Eilanden
 • Scalloway Museum
 • Dal van Tingwall
 • The Battle punt

schotland-lerwick-vogel-natuur   schotland-lerwick-heuvel-zonsondergang   schotland-lerwick-natuur-schotse-hooglander

Beste tijd voor een cruise naar Lerwick

De beste tijd om naar Lerwick, Schotland, te gaan is van mei t/m oktober.

Algemene informatie over Lerwick

Valuta
De valuta in Lerwick is de Britse pond.

Haveninformatie
Het schip zal voor anker gaan en tenderboten brengen u van het schip naar de kade en visa versa. Het is vanaf de aanlegplaats van de tenderboten ca. 200 meter lopen naar het centrum.

schotland-lerwick-haven-map.png   schotland-lerwick-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
In Commercial Street in Lerwick vindt u verschillende winkels.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan