Menu

Invergordon

De Schotse Hooglanden bieden ruige bergen, spiegelende meren en rivieren, pittoreske steden, romatische en machtige kastelen. Ontdek een dorpje uit het Stenen Tijdperk  en ontmoet een volk dat door de historie dezelfde is gebleven.
Zoekt u lokale cultuur, historie of avontuur dan zijn de Schotse Hooglanden echt iets voor u.

Het huidige Inverness is een moderne, kleine, en zomers, drukke plaats. Eastgate Center, het nieuwe gedeelte van Invergordon heeft veel bedrijfjes en winkeltjes. Het plaatsje heeft ook een uitgelezen selectie van pubs, restaurants en late avond evenementen, zoals Schotse Showtime: traditionele muziek en dansen in folkloristische kostuums.

Bezienswaardigheden

  • Bught Floral Hall, een tropische tuin onder glas
  • Wandelen bij de Ness Eilanden langs de rivier
  • Loch Ness, het beroemde meer met Nessie
  • Urquhart Castle, de overblijfselen van het 14de eeuws kasteel
  • Lerwick, Shetland Eilanden, de drukke hoofdstad met zijn oude huizen uit de 17de en 18de eeuw
  • Lodberry met zijn pittoreske huisjes met de dikke muren, pieren en visdroogplaatsen

schotland-invergordon-kasteel-eilean-donan.jpg     schotland-invergordon-kust-jpg.jpg     schotland-invergordon-ruine-bogen.jpg

Beste tijd
De beste tijd om naar Invergordon, Schotland, te reizen is juni t/m augustus.

Valuta
De valuta in Invergordon is de Britse pond.

Haveninformatie
In 2018 lanceerde Port Invergordon voor lokale toerismebedrijven het “Cruise and Crew Club” -initiatief om de klantenservice te verbeteren en het excursieprogramma aan de wal te ontwikkelen. Havenwijzigingen in 2017 omvatten het toevoegen van nieuwe meerpalen (voor de aanlegplaats van het cruiseschip) en upgrades van het zoetwatervoorzieningssysteem van de haven. Vanaf de haven loop je zo het dorp in.

schotland-invergordon-haven-map.png     schotland-invergordon-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Als u meer van de geschiedenis wilt leren is de wandeling langs 11 kleurijke murschilderingen van het leven in de hooglanden een echte aanrader.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan