Menu

Tilbury

Tilbury is een moderne stad en heeft een van Europa’s grootste zeehavens. Het is de derde grote zeehaven na Londen en Felixstowe.

Tilbury maakt de deel uit van de verdedigingslinie van Londen in de tijd van de Spaanse Armada. De eerste vestingswerken in Tilbury werden onder Hendrik VIII in 1539 gebouwd.

Bezienswaardigheden in Tilbury

  • Tilbury Fort. Het beste en grootste voorbeeld van de 17e eeuwse militaire ingenieurs in Engeland. Tentoonstellingen, de kruitkamer en de bunkerachtige kazematten laten zien hoe het fort Londen beschermde van aanvallen vanaf zee.
  • Coalhouse. Gebouwd in 1861-1874, is het beste voorbeeld van een Victoriaans gepantserde kazematvesting in het zuidoosten, gebouwdter verdediging van de Thames tegen de Franse invasie.
  • Lakeside winkelcentrum
  • Queen Elizabeth II brug, de langste hangbrug in Europa.
  • St. Catherine’s Church met haar halfgebouwde toren, mogelijk een van de eerste christelijke kloosters.

Engeland-Tilbury-paard-wagen-bloemen-tuinen   Engeland-Tilbury-haven-kerk-gebouwen   Engeland-Tilbury-gebouw-architectuur

Beste tijd voor een cruise naar Tilbury

De beste tijd om naar Tilbury, Engeland, te gaan is van mei t/m oktober.

Algemene informatie over Tilbury

Valuta
De valuta in Groot-Brittannië is de Britse pond.

Haveninformatie
Momenteel zijn de twee ligplaatsen van de Londense cruisehaven (gebruikt door kleinere schepen) de Tower Bridge Upper en Greenwich Ship Tier (een klein drijvend ponton dat schepen bedient met een LOA-lengte tot 228 m). De derde ligplaats (gebruikt door Fred Olsen en CMV / Cruise Maritime Voyages ) bevindt zich in Essex (Tilbury Docks), ongeveer 20 ml / 30 km stroomafwaarts langs de rivier de Theems.

Engeland-Tilbury-cruise-haven-map   Engeland-Tilbury-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Tilbury ligt ruim een uur verwijderd van het centrum van Londen. Londen is één van de meest historische en culturele steden ter wereld. Dus het bezoeken van Londen is het zeker waard.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan