Menu

Rosyth

Wanneer u de haven van Rosyth binnen komt varen is dat een spectaculair gezicht u ziet meteen het prachtige Edinburgh liggen. Rosyth is een Schotse havenplaats en heeft een inwoners aantal van zo’n 12.428.

Bezienswaardigheden in Rosyth

  • Kasteel Edinburgh. Het meest beroemde kasteel onder de Schotse kastelen heeft een ingewikkelde bouwhistorie.
  • The Royal Mile. Het koninklijke paleis en de koninklijke residentie van Holyroodhouse worden gescheiden door de Royal Mile. Dit bestaan uit mooie glooiingen vanaf het kasteel naar beneden tot aan Arthur’s Seat, een groene heuvel in de schaduw van het paleis.
  • Schots Whisky Centrum. Het Schotse Whisky Centrum, naast Kasteel Edinburgh, heeft de historie, het mysterie en de romantiek van Schotse Whisky bereiding. Kijk hoe het “levenswater” gemaakt wordt. Uw gids zal zijn gasten het verschil laten zien en proeven tussen whisky van de Highlands, Lowlands, Spey en de Eilanden. Bezoekers kunnen kennismaken met de “huisgeest”, de Meester Menger en een reis door de historie van de Schotse Whisky.

Verenigd-koninkrijk-rosyth-edinburgh-victoria-street-straat   Verenigd-koninkrijk-rosyth-edinburgh-park-gebouwen   Verenigd-koninkrijk-rosyth-edinburgh-skyline

Beste tijd voor een cruise naar Rosyth

De beste tijd om naar Rosyth, Schotland, te gaan is van juni t/m september.

Algemene informatie over Rosyth

Valuta
De valuta in Rosyth is de Britse pond.

Haveninformatie
Kleinere cruiseschepen naar Edinburgh meren aan bij de cruiseterminal van de haven van Leith, op ongeveer 5 km van het centrum van Edinburgh. Cruiseschepen varen de haven binnen vanaf de monding van de rivier de Forth. Het dok is geschikt voor schepen met een maximale LOA-lengte van 720 ft (220 m).

schotland-Rosyth-haven-map.png   Verenigd-koninkrijk-rosyth-edinburgh-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Er zijn in Schotland veel whiskey destilleerderijen. Het is voor de liefhebbers dus een must om hier wat whiskey te gaan proeven.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan