Menu

Uumannaq

Uummannaq is een havenstad op het eiland Uummannaq in Qaasuitsup in noordwest Groenland. Het heeft ongeveer 1.300 inwoners en is daarmee de 11e grootste van Groenland. Het heeft ook de meest noordelijke veerbootterminal van het land. Uummannaq Island ligt ongeveer 590 km ten noorden van de poolcirkel.

De stad werd in 1763 gesticht (onder de naam Umanak) als jacht-visstation. Later werd hier een conservenfabriek gebouwd en een marmergroeve ontwikkeld. Uummannaq Mountain heeft het hoogste punt 1170 m. Kinderen in Denemarken en Groenland krijgen te horen dat de kerstman in het westelijke deel van het eiland Uummannaq (Spraglebugten Bay) woont.

Bezienswaardigheden in Uummannaq

  • Uumannaq museum
  • Zeilen
  • Fjorden
  • IJsgolfwedstrijden

   

Beste tijd voor een cruise naar Uummanaq

De beste reistijd voor Uummannaq in Groenland is van juni t/m september, waarin je een zeer koude temperatuur hebt, maar wel amper tot weinig neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in in Uummannaq is 10°C in augustus en de laagste is -7°C in februari.

Algemene informatie over Uummannaq

Valuta
De valuta in Uummannaq, Groenland is de Deense Kroon.

Haveninformatie
Alle doorvaarten van schepen in de Northwest Passage worden ondersteund door een Canadese ijsbreker of een ander vaartuig met een met ijs versterkte romp. Schepen kunnen niet aanmeren.

 Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan