Menu

Canada

Bienvenue/Welcome!

Canada heeft een prachtige, lange kust die met cruisen optimaal te bezichtigen valt. Cruiseschepen varen tot diep in het land, tussen eilanden of over de oceanen. Canada bevindt zich in het noorden van Noord-Amerika.
Doordat er relatief weinig mensen wonen in Canada is de natuur hier nog niet zo aangetast en verdwenen. Canada is dus de ultieme plek om van mooie ongerepte natuur te kunnen genieten.
Verder is de Canadese keuken erg gevarieerd door de Engelse en Franse roots die hier liggen. De Engelse keuken hangt samen met de Britse en Amerikaanse keuken en de traditionele Franse keuken. Het is dus culinair genieten in Canada.

Populaire havens:

Quebec
Vancouver
Halifax
Montreal
Corner Brook
Charlottetown
Nanaimo
Baie Comeau
Gaspe
Icy Arm Fjord
Prince Rupert
Saguenay
Saint John (Bay of Fundy)
St. John’s
Sydney

Handige weetjes:

Officiële taal: Frans & Engels
Valuta: Canadese dollar
Andere gesproken talen: Er zijn nog 11 zogenaamde Iniaanse- en Inuittalen die bestaan uit 65 verschillende dialecten.
Drie woorden die goed van pas komen (Frans):

  • Hallo = ”Bonjour”
  • Bedankt = ”Merci”
  • Tot ziens = ”Au revoir”

Winkelen:

De openingstijden kunnen natuurlijk verschillen per winkel. Over het algemeen zijn de winkels van maandag t/m zaterdag open van 10:00 tot 18:00 uur en op zondag van 12:00 tot 17:00 uur.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan