Menu

St. John's (Newfoundland)

Er zijn maar weinig steden waar je vanuit het keukenraam ijsbergen en walvissen kunt bekijken. Maar als meest oostelijke, en zodoende het dichtst bij Europa liggende stad van Canada, is St. John’s sowieso een klasse apart.
Deze zeehaven, aan de kust van de noordelijke Atlantische Oceaan, is een internationaal gerenommeerd centrum voor de zeevaart.

St. John’s is een belangrijk centrum voor de visserij en de snelgroeiende sectoren oceaantechnologie en marine biotechnologie. Bovendien trekt de stad toeristen uit de hele wereld aan. St. John’s heeft meer dan 1,2 miljoen bezoekers per jaar, waaronder passagiers van cruiseschepen en congresgangers.

St.John’s is de de grootste stad en tevens hoofdstad in de provincie Newfoundland en Labrador. De stad ligt op het schiereiland Avalon aan de Atlantische kust. Begin 17e eeuw werd St.John’s gevestigd door de Britten en groeide uit tot een handelscentrum en vissersstad. St. John’s werd in 1665 voor korte tijd veroverd door de de Nederlander Michiel de Ruyter. De Fransen vielen St.John’s in de 18e eeuw meerdere malen binnen en staken alles in brand. Hierdoor zijn er weinig historische bezienswaardigheden meer.

Bezienswaardigheden

  • Cape Spear
  • Eet een Touton, dit is een Canadese pannenkoek
  • Quidi Vidi
  • Signal Hill
  • Newman wijnkelder
  • Jellybean Row, dit zijn de huizen gekleurd in geel, blauw, groen en paars
  • Hiking
  • Ijsbergen
  • Anglican Cathedral

Canada-st johns-newfoundland-gekleurde huizen       Canada-st johns-newfoundland-george street-muziek       Canada-st johns-newfoundland-signal hill-uitzicht

Beste tijd 
De beste tijd om naar St John’s Newfoundland, Canada, te gaan is in de maanden mei, juni, juli, augustus en september. In deze maanden is de temperatuur het meest aangenaam.

Valuta
De valuta in St John’s Newfoundland, Canada, is de Canadese dollar.

Haveninformatie
De cruisehaven bevindt zich op loopafstand van het centrum van Saint John’s.

Canada-st johns-newfoundland-cruise-haven-map       Canada-st johns-newfoundland-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
In de bekende George Street kun je genieten van livemuziek en van een prachtig landschap met kleurrijke huizen en ruige kliffen.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan