Menu

Zihuatanejo (Ixtapa)

De badplaats Zihuatanejo ligt in Mexico, in de deelstaat Guerrero aan de Grote Oceaan. Ook is het de hoofdplaats van José Azueta, een gemeente. De naam van de plaats kom uit het Nahuatl Cihuatlan en betekent ‘plaats van de vrouwen’. Zihuatanejo is een populaire badplaats, dichtbij Ixtapa gelegen. Deze plaats komt daarnaast voor in de film The Shawshank Redemption. Hier zou Andy Dufresne, de hoofdpersoon, namelijk zijn leven weer opbouwen na een ontsnapping uit de gevangenis.

Bezienswaardigheden in Zihuatanejo

  • “Beschermde baai” van Zihuatanejo is de hoofdattractie
  • “El Centro” doet nog ouderwets aan met nauwe straatjes
  • Los Patios (Winkelcentrum)
  • La Ropa Beach
  • Playa la Ropa

Mexico-Zihuatanejo-boulevard   Mexico-Zihuatanejo-reptielen   Mexico-Zihuatanejo-zee-strand-dorp

Beste tijd voor een cruise naar Zihuatanejo

De beste reistijd voor Zihuatanejo de Azueta in Mexico is het hele jaar door, waarin je een warme temperatuur hebt en amper tot middelmatige neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Zihuatanejo de Azueta is 30°C in mei en de laagste is 29°C in januari.

Algemene informatie over Zihuatanejo

Valuta
De valuta in Zihuatanejo, Mexico, is de Mexicaanse Peso.

Haveninformatie
Cruise schepen meren aan in Zihuatanejo Bay waarvan de passagiers naar de kade worden vervoerd door tenders. De winkels van Zihuatanejo liggen op loopafstand. Ixtapa ligt zo’n 5km verder.

Mexico-Zihuatanejo-cruise-haven-map   Mexico-Zihuatanejo-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor Zihuatanejo-Ixtapa. Het geven van een fooi in Mexico is heel gebruikelijk. Voor bell boys, kamermeisjes, obers, gidsen en anderen in de dienstensector is het een welkome aanvulling op hun bescheiden loon. In een eenvoudig eettentje kun je volstaan met het bedrag naar boven af te ronden. In een luxer restaurant is een fooi van 10 procent van de rekening normaal, tenzij er duidelijk op de rekening servicio incluído staat. Maar ook dan is een kleine fooi meer dan welkom.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan