Menu

Kings Wharf

In Kings Wharf moet niets, maar mag alles. Heerlijk winkelen in één van de kleine winkeltjes in Clocktower Shopping Mall of het eiland verkennen per bus of ferry.

King’s Warf, beter bekend als Royal Naval Dockyard, is gelegen op het westelijke puntje van het eiland Bermuda. In 1809 werd begonnen met de bouw van dit grote complex, kort na de Napoleontische Oorlog, o.a. door slaven en veroordeelde criminelen. Het was tot 1951 een belangrijke Engelse strategische militaire basis.

Doordat de Verenigde Staten twee basissen bouwen op de eilanden, heffen de Engelsen hun basis op. Sindsdien is deze 75 hectare gerenoveerd en zijn er winkels, restaurants, musea, een bioscoop, The Arts Center en de Bermuda Handenarbeid Markt met vele lokale producten.

Bezienswaardigheden in Kings Wharf

  • Bermuda Maritime Museum. Hier is veel te vinden over de rijke zeehistorie van Bermuda.
  • Dolphin Quest. Hier kan men alles te weten komen over dolfijnen.
  • Royal Navy Cementary. Op dit kerkhof liggen vele soldaten en zeelieden begraven uit de rijke zeehistorie van Bermuda.
  • Scaur Hill Fort en Park. Dit fort werd gebouwd in 1860 en heeft een geweldig uitzicht over de Great Sound en de Royal Naval Dockyard.
  • Ferry. Vanaf de pier kan men per ferry rondom het eiland of naar Hamilton varen.

Bermuda-Kings Wharf-cruise-haven-port   Bermuda-Kings Wharf-cruise-haven-stad   Bermuda-Kings Wharf-cruise-haven-

Beste tijd voor een cruise naar Kings Wharf

De beste reistijd om naar Kings Wharf, Bermuda, te gaan is van september t/m november.

Algemene informatie over Kings Wharf

Valuta
De valuta in Kings Wharf is de Bermuda dollar.

Haveninformatie
Aanlegplaats van uw cruiseschip is Kings Wharf en alles ligt op loopafstand. Er zijn taxi’s om eventueel het eiland te verkennen, echter deze zijn niet goedkoop. Het kost $30-$42 per uur en de rit naar Hamilton kost $35. De beste manier en een goedkoper alternatief is om alles per bus of ferry te doen. Een dagpas kost $13. De ferry gaat o.a. van Dockyard, Hamilton, Paget Warwick en Somerset. Toeristen mogen geen auto’s huren. Dit is wettelijk verboden.

bermuda-Kings-Wharf-haven-map.gif   bermuda-Kings-Wharf-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Clocktower Shopping Mall is een charmant overdekt winkelcentrum met een leuke collectie van vele winkeltjes en slechts 5 minuten lopen vanaf de pier op Clocktower Parade. Hier kan men vele Engelse producten kopen, maar ook lokale artikelen.

Lokaal handarbeid kan gekocht worden op de Craft Market in Old Cooperage tussen Dockyard Terrace en Maritime Lane. Het Bermuda Arts Center heeft 4 studio’s waar kunstenaars rijdelijk werken, na 4 weken maken ze weer plaats voor anderen.

Om lekkere vis te eten, waar het eiland bekend om is, kan men het beste terecht in de Frog & Onion Pub op Dockyard. Men serveert er natuurlijk ook de lokale gerechten, waarbij de beroemde Bermuda Ui niet weg te denken is. Vergeet u de lekkere cocktails niet.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan