Menu

Vancouver

Vancouver, één van de mooiste steden van Noord Amerika met veel bijzondere architectuur en gezellige terrasjes in de sfeervolle binnenstad. De ligging is prachtig: aan één kant de Stille Oceaan en aan de andere kant de met sneeuw bedekte bergen. Vancouver is de derde grootste stad van Canada. Het is de belangrijkste haven aan de Canadese westkust en een financieel en industrieel handelscentrum. Door het ontoegankelijke karakter van dit gebied duurde het tot eind 18de eeuw voordat het werd opengelegd. In eerste instantie waren het de Spanjaarden, later de Captains Cook en Vancouver, die de stad haar naam gaf. Het oude centrum van deze hoofdstad van British Columbia ademt nog een typisch Britse sfeer uit. Er zijn trolleytours in Vancouver.

Bezienswaardigheden in Vancouver

 • Robson Street
 • Stanley Park, Stanley Park is een laatste overgebleven regenwoud in Vancouver.
 • Gastown, het historische district Gastown is het oudste gedeelte van Vancouver en heeft een originele Steam Clock, een op stoom werkende klok die elk uur fluit.
 • Chinatown, Chinatown in Vancouver is na San Francisco het grootste van het westelijk halfrond en heeft veel kleurrijks te bieden.
 • Yaletown, hier zijn vervallen pakhuizen tot trendy restaurants en winkels verbouwd.
 • Granville Island, dit trendy eiland ligt vlakbij het centrum van Vancouver.
 • Grouse Mountain, u kunt per auto of per kabelbaan naar Grouse Mountain gaan.
 • Vancouver Aquarium Marine Science Centre
 • Museum of Anthropology, het museum bevindt zich op het terrein van de University of British Columbia en exposeert een collectie inheemse artefacten en kunst, zoals enorme totempalen en sculpturen van brons.
 • Capilano Suspension Bridge, het is een bijzondere ervaring op een van touwen gemaakte wiebelende hangbrug te lopen. De brug is 137 meter lang en hangt 70 meter boven de diepe canyon.
 • Empire Landmark Hotel, u heeft vanuit het ronddraaiende restaurant een prachtig uitzicht over Vancouver inclusief Stanley Park.
 • Harbour Centre Tower
 • Capilano Reservaat, u kunt hier met een Indiaanse gids kennismaken met de traditionele behuizing, eten, handwerk en de cultuur van de indianen.

  canada-vancouver-gastown   canada-vancouver-grouse mountain

Beste tijd voor een cruise naar Vancouver

De beste tijd om naar Vancouver te reizen is eind mei t/m begin oktober.

Algemene informatie over Vancouver

Valuta
De valuta in Vancouver, Canada, is de Canadeese dollar.

Haveninformatie
Cruiseschepen liggen aan de Canada Place Pier in Vancouver. De Ballantyne-terminal bevindt zich op 851 Centennial Road, Vancouver. Het ziet eruit als een commerciële haven na de renovatie en uitbreidingen in 1995. Voorzieningen zijn onder meer bagagekarren, toiletten, snackconcessies, beveiliging en taxistandplaatsen. Het vliegveld van Vancouver ligt op een afstand van 10 km van het stadscentrum. Vancouver heeft een uitgebreid bus- en metronet. Er rijden vele taxi’s. In Vancouver rijdt tevens een skytrain, een overblijfsel van de wereldtentoonstelling in 1986.

Canada-vancouver-haven-map.png   canada-vancouver-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Wilt u een heerlijke dag shoppen dan kan dat op Robson Street of historisch Gastown.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan