Menu

Montreal

Montréal is de één na grootste stad van Canada. In de metropool en omgeving wonen zo’n 3,4 miljoen mensen, waarvan twee derde Franstalig is. Dit maakt de stad de grootste Franstalige gemeenschap buiten Parijs. Volgens vriend en vijand –maar vooral de Engelstalige Canadezen – zijn de Franstaligen in de stad, en de staat Québec, wellicht nog Franser dan de Fransen zelf.

De stad Montréal ligt in de oostelijke staat Québec, waar deze veel kleinere gelijknamige stad wellicht nóg Franser aandoet. Voor Nederlandse francofielen, die de stap naar het verre Canada nog niet geheel aandurven, is dit dan ook dé provincie om als eerste te bezoeken.

Bezienswaardigheden in Montréal

  • Ruse Sainte Catherine
  • De Notre Dame basiliek
  • Verschillende musea
  • Ondergrondse Stad
  • Mont Royal Park
  • Place du Canada

Canada-montreal-stad-skyline-uitzicht   Canada-montreal-straat.architectuur   Canada-montreal-mensen-gebouwen-uitzicht

Beste tijd voor een cruise naar Montréal

De beste tijd om naar Canada te gaan is in de zomer, zo ontsnapt u aan de hitte. In het najaar kunt u genieten van de prachtige herfstkleuren!

Algemene informatie over Montréal

Valuta
De valuta in Canada is de Canadese dollar.

Haveninformatie
Het vaarseizoen in de haven loopt van mei tot november. Het hoogseizoen is september-oktober, wanneer Canada’s “Fall Foliage” -cruises gepland staan. Uit de statistieken van de haven blijkt dat de meeste toeristen op cruiseschepen Amerikanen zijn (72%), gevolgd door Australiërs (8,5%), Canadezen (7,5%) en Britten (4,5%). Het grootste cruiseschip in Montreal tot nu toe is AIDALuna (LOA-lengte 251 m, passagierscapaciteit 2500).
De cruisehaventerminal van Montreal bevindt zich in het oude Montreal aan De la Commune Street. Het ligt tussen het centrum van Montreal en de St. Lawrence-rivier.

montreal-canada-cruise-cruiseschip-haven   Canada-montreal-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
De officiële taal in de Canadese provincie Quebec, en dus ook in de stad Montréal, is Frans. Ruim twee derde van de inwoners heeft Frans als moedertaal, ongeveer twaalf procent heeft Engels als moedertaal en voor ongeveer twintig procent geldt dat hun moedertaal een andere taal dan Frans of Engels is. De primaire spreektaal in Montréal is Frans. Gelukkig spreekt vrijwel iedereen ook Engels. Wie het met zijn of haar middelbareschool-Frans niet redt, te weinig zelfvertrouwen heeft om Frans te spreken of zich comfortabeler voelt bij Engels, kan op heel veel plekken in Montréal dan ook gewoon Engels spreken.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan