Menu

Gaspe

De kleine stad Gaspé is gelegen op het noordoostelijke uiteinde van het Gaspé-schiereiland in de provincie Québec. Het stadje wordt gekenmerkt door een prachtige baai met kilometers aan stranden. Gaspé staat bekend als het eerste stukje Canada dat in 1534 werd ontdekt door de Franse ontdekkingsreiziger Jaques Cartier. Een populaire attractie in de buurt is het Forillon National Park of Canada.

Bezienswaardigheden in Gaspe

  • Musée de la Gaspésie
  • Jacques Cartier Monument National Historic Site
  • Kerken
  • Nationaal Park
  • Percé Rock

canada-gaspe-natuur-landschap-rotsen-huizen   canada-gaspe-eiland-wandelen-rots-zee   canada-gaspe-natuur-bomen-zee-rots

Beste tijd voor een cruise naar Gaspe

De beste reistijd voor Canada is maart t/m oktober.

Algemene informatie over Gaspe

Valuta
De valuta in Canada is de Canadese Dollar.

Haveninformatie
De cruisehaven van Gaspe heeft een tweezijdige kade. De haven is het hele jaar door toegankelijk, met af en toe hulp van een ijsbreker. Vanwege de kleine omvang van de Gaspe Marina-kade, liggen de meeste cruiseschepen voor anker en worden hun passagiers via de tenderboten van het schip naar de kade vervoerd.
canada-gaspe-cruise-haven-map   Gaspe-port
Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor Gaspe. Het veel grotere eiland Bonaventure ligt op een paar kilometer van Percé Rock. Dit is een beroemd vogelreservaat, waar meer dan 250.000 vogels broeden. Hier vindt u de grootste Jan-van-gent kolonie van heel Noord-Amerika. En diverse andere soorten vogels. Als u de kans heeft ga hier dan zeker naar toe.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan