Menu

Bonaire

Bon biní!

Bonaire vormt samen met de eilanden Sint Eustatius en Saba een gebied dat ook wel Caribisch Nederland genoemd wordt. Het eiland staat vooral bekend om zijn uitstekende duiklocaties. Dit eiland wordt niet voor niets Divers Paradise genoemd! Bonaire is niet alleen geliefd bij duikliefhebbers. Het eiland heeft voldoende te bieden. Natuurliefhebbers kunnen genieten van de kenmerkende flamingo’s en verschillende vogelsoorten. Voor de natuurliefhebbers is Washington Slagbaai Nationaal Park echt een bezoekje waard! Ook is Bonaire erg populair onder de rustzoekers. Bonaire is ook een enorm populaire windsurf bestemming. Windsurfers vanuit de hele wereld komen naar deze plek om zich uit te leven op het water.

Het eiland heeft een heerlijke en prettige sfeer. Dat kunt u terug zien in de inwoners met hun gastvrijheid en relaxte mentaliteit. Op Bonaire is het normaal om elkaar op straat te groeten. Dit is een vorm van beleefdheid. Bonaire heeft een tropisch klimaat met veel warme zonnige dagen gedurende het gehele jaar. Het kleurrijke Kralendijk is de hoofdstad van Bonaire. Het is een klein en rustig stadje. Rincon is het oudste dorp van Bonaire. Wie van geschiedenis en cultuur houdt moet hier zeker eens een kijkje nemen. Voor de kust van Bonaire ligt het onbewoonde eiland Klein Bonaire. Binnen 25 minuten ben je zo op het eiland. Waar u tussen de tropische vissen, riffen en schildpadden kunt snorkelen. Op Bonaire wordt er meer vis dan vlees gegeten. Er zijn genoeg eetgelegenheden op Bonaire om van lokale recepten te genieten.

Natuurlijke havens:

Bonaire heeft twee moderne jachthavens: Harbour Village Marina en Plaza Marina. Voor cruiseschepen is er nog een cruisehaven in Kralendijk.

Kralendijk

Handige weetjes:

Officiële talen: Papiaments en Nederlands

Andere gesproken talen: Engels en Spaans

Valuta: Amerikaanse dollar

Tijdverschil wintertijd: 5 uur vroeger dan in Nederland

Tijdverschil zomertijd: 6 uur vroeger dan in Nederland

Woorden die goed van pas komen:

  • Goedemorgen/Goedemiddag/Goedenavond = “Bon dia/Bon tardi/ Bon nochi”
  • Kon ta bai = “Hoe gaat het?”
  • Schat / Lekker = “Dushi”
  • Bedankt = “Danki”
  • Tot ziens = “Ayo”
  • Fijne dag gewenst = “Pasa un bon dia”

Winkelen:

De winkels zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 14:00 uur en van 17:00 tot 19:00 uur. Van 14:00 tot 17:00 uur zijn de winkels gesloten. Op plaatsen waar veel toeristen komen zijn de winkels vaak tot 22:00 uur geopend. Op zaterdagmiddag en zondag zijn veel winkels gesloten.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan