Menu

Lunenberg

Lunenburg is een havenstad in Zuid-Nova Scotia (Canada) met ongeveer 2500 inwoners. De in 1753 gestichte stad is vernoemd naar de hertog van Braunschweig-Luneburg Georg August (1683-1760), bekend als koning George II van Groot-Brittannië (regeerperiode 1727-1760). Port Lunenburg is een natuurlijke haven aan de westkant van Mahone Bay en ongeveer 100 km ten zuidwesten van Halifax, de hoofdstad van Nova Scotia. De economie van de stad is gebaseerd op commerciële visserij (inclusief offshore aquacultuur), waar ook de grootste visverwerkingsfabriek van Canada is gevestigd (High Liner Foods Inc). In 1995 werd Lunenburg NS aangewezen als UNESCO-werelderfgoed vanwege de originele Britse koloniale lay-out en houten lokale architectuur.

Bezienswaardigheden in Lunenburg

  • Historisch museum
  • Britse bouwstijlen
  • Gekleurde huisjes
  • Fisheries museum

   

Beste tijd voor een cruise naar Lunenburg

De beste reistijd voor Lunenburg in Canada is van juni t/m september, waarin je een zachte of aangename temperatuur hebt en amper tot weinig neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Lunenburg is 22°C in augustus en de laagste is 0°C in januari. De watertemperatuur ligt tussen 3°C en 19°C.

Algemene informatie over Lunenburg

Valuta
De valuta in Lunenburg, Nova Scotia, Canada is de Canadese dollar.

Haveninformatie
Als cruisehaven wordt Lunenburg NS meestal bezocht door kleine schepen, grote zeilschepen (clippers) en superjachten op de Noord-Atlantische herpositionering van overtochten met routes die ook havens aandoen in IJsland, Groenland, Canada (Newfoundland-Labrador, Quebec), en de Verenigde Staten.

 Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan