Menu

Zeebrugge

Zeebrugge is een kustdorp en is onderdeel van de stad Brugge. Het dorp is verdeeld in drie wijken, de strandwijk, stationswijk en het centrum. In Zeebrugge is een jachthaven, vissershaven en er bevinden zich ook talrijke oorlogsmonumenten en herdenkingstekens.

Bij Zeebrugge ligt ook de 2e grootste haven van België, deze is een van de modernste en snels groeiende van Europa.
In 1987 kwam Zeebrugge in het nieuws toen de Herald of Free Enterprise er vlak buiten de haven kapseisde.

Bezienswaardigheden in Zeebrugge

  • Palace Hotel
  • Seafront, maritieme themapark met een museum over de haven en haar geschiedenis, een echte Russische duikboot en het lichtschip de West Inder.
  • De Duinen, ten westen van Zeebrugge liggen prachtige duinen, het is tevens een beschermd park waar talloze vogels leven.

Belgie-Zeebrugge-Grachten   België-Zeebrugge-gracht-gebouwen-kerk   België-Zeebrugge-reuzenrad-activiteit  

Beste tijd voor een cruise naar Zeebrugge

De beste reistijd voor Zeebrugge in België is van mei t/m oktober, waarin je een zachte of aangename temperatuur hebt en amper neerslag.

Algemene informatie over Zeebrugge

Valuta
De valuta in Zeebrugge, België, is de Euro.

Haveninformatie
Zeebrugge is de grootste vracht en passagiers haven van België. Cruiseschepen kunnen in de haven aanmeren, waar passagiers van boord kunnen. De stad Brugge is op 10/15 minuten afstand. 

België-Zeebrugge-cruise-haven-map   België-Zeebrugge-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor Zeebrugge. Aanvankelijk werd er vis verkocht op de hoek van de Markt, maar wegens de geurhinder werden de visverkopers naar hier verbannen. In het speciaal opgetrokken zuilengalerij (1821) werd zeevis verkocht, een dure delicatesse die enkel voor de rijken was weggelegd. Tegenwoordig kun je hier van woensdag tot en met zaterdag nog steeds elke voormiddag dagverse zeevis kopen.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan