Menu

Vlissingen

Vlissingen is een havenstad op het voormalige eiland Walcheren in de provincie Zeeland. De stad heeft ongeveer 45.000 inwoners. Door de strategische ligging tussen de Noordzee en de Schelde is Vlissingen al eeuwenlang een belangrijke havenstad. Vlissingen staat bekend om de scheepswerven aan de rivier de Schelde, waar de meeste schepen van de Koninklijke Marine (Koninklijke Marine) worden gebouwd

De stad kreeg in 1315 stadsrechten. In de 17e eeuw was het een belangrijke haven/thuishaven voor zeilschepen van de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC). De dichtstbijzijnde riviercruisehaven is Middelburg – ongeveer 7 km (4 mijl) naar het noorden. De provincie Zeeland omvat ook de voormalige eilanden Noord-Beveland, Zuid-Beveland en Walcheren.

Bezienswaardigheden in Vlissingen

  • Reptielenzoo Iguana
  • Zeeuws maritiem muZEEum
  • Museumschip Mercuur
  • Zonnetrein
  • Scheldekwartier

Nederland-Vlissingen-Strand   Nederland-Vlissingen-Haven   Nederland-Vlissingen-Vuurtoren

Beste tijd voor een cruise naar Vlissingen

De beste tijd voor een cruise naar Vlissingen is van april t/m september. In deze maanden zijn de temperaturen het meest aangenaam.

Algemene informatie over Vlissingen

Valuta
In Vlissingen, Nederland, wordt betaald met de euro.

Haveninformatie
In de haven van Vlissingen kunnen meerdere cruiseschepen aanmeren. Vanaf hier kunnen passagiers van boord af en de stad ontdekken.

Nederland-Vlissingen-Plattegrond   Nederland-Vlissingen-HavenOntvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan