Menu

Torshavn

Halverwege Noorwegen en IJsland ligt de Deense eilandengroep Faeröer. Sinds 1948 kennen de eilandbewoners zelfbestuur met een eigen parlement en vlag. De eilanden maken deel uit van het Koninkrijk Denemarken, maar niet van de Europese Unie. De archipel bestaat uit achttien eilanden die gezamenlijk 1300km² groot zijn. Als een van de kleinste hoofdsteden van Europa doet Tórshavn misschien niet direct een belletje rinkelen, maar wie een rondreis door de Faeröer Eilanden maakt mag deze plek niet missen. Tórshavn is ontzettend charmant en het oude centrum hangt aan elkaar van traditionele huizen en charmante steegjes. Tot de belangrijkste bezienswaardigheden mag je het parlement en het vroegere verdedigingsfort rekenen, maar ga ook op zoek naar een echte Faeröerse kriebeltrui.

Bezienswaardigheden in Torshavn

  • Het oude centrum
  • Tinganes (Het parlement)
  • Skansin Fort
  • Listasavn Føroya (het plaatselijke kunstmuseum)
  • Havnarkirkja (één na oudste kerk op Faeröer)

Ijsland-Torshavn-Grasdaken-huizen   Ijsland-Torshavn-haven-boten-huizen   ijsland-torshaven-landschap-uitzicht

Beste tijd voor een cruise naar Torshavn

De beste reistijd voor Tórshavn in Faeröer is van juni t/m oktober, waarin je een zeer koude temperatuur hebt, maar wel amper tot weinig neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Tórshavn is 12°C in juli en de laagste is 6°C in februari.

Algemene informatie over Torshavn

Valuta
De valuta in Tórshavn, Faeröer, is de Faeröerse kroon.  De wisselkoers van de Faeröerse en Deense kroon zijn hetzelfde waardoor de Deense biljetten net zo aanvaardbaar zijn als de Faeröerse kroon in het hele land.

Haveninformatie
De cruisehaven van Torshavn heeft geen speciale terminal. Cruiseschepen meren aan op de commerciële pier (oostelijke golfbreker) of (indien bezet) gaan voor anker in de baai en hun passagiers worden aan wal gebracht. Het dok ligt op loopafstand van het centrum. Als er geen mogelijkheid is om aan te meren in Port Torshavn of om voor anker te gaan in de baai, meren cruiseschepen aan in de alternatieve Kollafjord-haven. Er zijn pendelbussen beschikbaar. De afstand tot de cruisehaven van Torshavn is 24 km, richting Noord.


Downtown-Torshavn-portMap   torshavn-port

Tip(s) van Captain Cruise

Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor Faeröer. Het Natuurhistorisch Museum is met een prachtige botanische tuin met meer dan 150 Faeröerse plantensoorten het bezoeken waard.



Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan