Menu

Warnemünde (Berlijn)

Warnemünde is een bekende Duitse badplaats met het breedste zandstrand aan de Warnow en aan de Oostzeekust. Het is een stadsdeel van de hanzestad Rostock. Door een S-Bahn is Warnemünde met de meeste andere stadsdelen van Rostock verbonden.

Warnemünde is vooral bekend door de Warnemünder Woche, een jaarlijks plaats vindende regatta en de Hanse Sail, die elk jaar in augustus georganiseerd wordt, en die meer dan één miljoen toeristen weet te lokken. De film Eurotrip is voor een deel opgenomen in deze stad.

Warnemünde was vroeger een vissersdorpje. De stad Rostock verwierf het dorp in 1323. Tot in de twintigste eeuw was dit kustdorpje een exclave van Rostock, nu is het door de nieuwe wijken met het stadscentrum verbonden. Vanuit Warnemünde is het mogelijk om een bezoek te brengen aan Berlijn.

Bezienswaardigheden in Warnemünde

  • Strand
  • Strandpromenade (Teepott, Hotel Neptun)
  • Vuurtoren
  • Alter Strom, aan de schilderachtige oude Warnowmonding
  • Oude steegjes achter de Alter Strom
  • Passagiersterminal, geopend op 30. april 2005 (‘s zomers een ankerplaats voor vele cruiseschepen)

Duitsland-Warnemünde-strand-Rostock   Duitsland-Warnemünde-haven   Duitsland-Warnemünde-strand-vuurtoren

Beste tijd voor een cruise naar Warnemünde

De beste tijd om naar Warnemünde, Duitsland, te reizen is van mei t/m september.

Algemene informatie over Warnemünde

Valuta
De valuta in Warnemünde, Duitsland, is de euro.

Haveninformatie
De cruisehaven van Warnemünde is gemaakt van staal en glas. Het gebouw met twee verdiepingen heeft een oppervlakte van meer dan 3191 m2 (34.350 ft2). De capaciteit van de terminal per dag is 2.500 passagiers. Schepen kunnen aanmeren aan de kade, waar passagiers van boord af kunnen.

duitsland-warnemunde-haven-map.gif   duitsland-warnemunde-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Voor de gene die willen surfen is Fehmarn een goede plek om heen te gaan.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan