Menu

Reykjavik

Biedt een uitgebreid scala aan bezienswaardigheden, of u nu geïnteresseerd bent in kunst, buitenactiviteiten, sport of een wandeling door de stad. Reykjavik is de hoofdstad van de republiek IJsland en ligt aan de voet van de berg Esja. De inwoners zijn werkzaam in de visserij en fabrieksindustrie, als aanvulling op de gebruikelijke handel en dienstverlening welke hoofdsteden eigen is, hoewel er een grote variëteit is aan lichte industrie. Reykjavik is het landelijke centrum voor handel en transport, overheidsinstellingen, onderwijs en sociale- en gezondheidsdiensten. Opvallend is dat Reykjavik ook één van de belangrijkste vissershavens van het land is. Er zijn veel opvallend helder geschilderde, veelkleurige gebouwen in Reykjavik, want de IJslanders schijnen een voorliefde te hebben voor een enorme kleurenvariatie wanneer zij hun huizen schilderen.

Bezienswaardigheden

  • Botanische tuin
  • Familiepark incl. kinderboerderij en Viking Themapark
  • Austurvöllur
  • Dómkirkjan
  • Bernhöftstorfa wijk
  • Austurstræti
  • Hallgrímkirkja
  • De Gullfoss of de Gouden Waterval
  • Strokkur Geyser
  • De Blue Lagoon

reykjavik Reykjavik-waterfall Rekjavik-houses

Beste tijd
De maanden Juli en augustus zijn het hoogseizoen van IJsland. Voor velen dé beste reistijd om naar IJsland te gaan. In deze zomermaanden komen daarom de meeste reizigers naar IJsland toe, want de temperatuur is het aangenaamst (gemiddeld 13 tot 15 graden Celsius) en het regent niet veel.

Valuta
De valuta in Ijsland is de Ijslandse Kroon.

Haveninformatie
Kleinere schepen meren aan in het hart van de stad in de oude haven. Maar de meeste schepen zullen het cruisedok gebruiken op ongeveer 3 km van het stadscentrum. De nieuwe kade in de moderne Sundahöfn-haven kan twee cruiseschepen tegelijk vervoeren en biedt een breed scala aan toeristische voorzieningen, zoals telefoon- en internetservices, een winkel en toiletten.

reykjavik-portmap Reykjavik-port

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor Reykjavik. Er is de Reykjavik Tourist Card die u voor 1 dag kunt aanschaffen (ca. 990 ISK). Het geeft u onbeperkt gebruik van de stadsbus binnen Reykjavik en gratis toegang tot maar liefs 7 openbare zwembaden. De Reykjavik Card geeft u tevens gratis toegang tot de volgende musea en galleries in Reykjavik: National Gallery of Iceland ( met een collectie IJslandse kunst), The Ásgrímur Jónsson Collection, Reykjavik Art Museum (Kjarvalsstaðir, The Ásmundur Sveinsson Sculpture Museum, Harbour House), Árbæjarssafn ‘ Reykjavik Museum, The Culture House, The Árni Magnússon Institute, Sigurjón Olafsson Museum en Asi Art Museum. Tevens geeft het gratis gebruik van de Reykjavik Municipal Bus Company, Reykjavik Thermal Swimming Pools en The Family Park & Reykjavik Zoo. Tevens krijgt u verschillende kortingen op allerlei artikelen en services. U krijgt bij aanschaf van de kaart een boekje met daarin alle kortingen vermeld. De kaart is verkrijgbaar in het City Hall Information Center, de toeristeninformatie (Bankastræti 2), bij sommige hotels, pensions en guesthouses, bij het BSI-busstation, in de musea en in de zwembaden.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan