Menu

Rostock (Berlijn)

Rostock is een grote havenstad aan de Oostzee en ligt in de voormalige DDR. De stad is gebouwd op beide oevers van de monding van de rivier de Warnow. De zeehaven van Rostock werd pas na de Tweede Wereldoorlog aangelegd en was de grootste haven van Oost-Duitsland. Rostock heeft sinds 1218 stadsrechten, maar wordt al in geschriften uit 1160 genoemd. In de middeleeuwen was het een rijke Hanzestad. De stad kon zich een universiteit veroorloven en stichtte in 1419 de eerste universiteit van Noord-Europa.

Bezienswaardigheden in Rostock

  • Rostock Zoo
  • Warnemünde Lighthouse
  • Rostock nationaal park
  • Marien Kerk

Duitsland-rostock-huizen-plein   Duitsland-rostock-strand-zee-zonsondergang   Duitsland-rostock-weg-bomen

Beste tijd voor een cruise naar Rostock

De beste reistijd voor Rostock in Duitsland is van mei t/m september, waarin je een zachte of aangename temperatuur hebt en amper neerslag.

Algemene informatie over Rostock

Valuta
De valuta in Duitsland is de Euro.

Haveninformatie
Het cruiseterminalgebouw heeft zeven in- en uitgangen. Ze bevinden zich elk aan zee en aan de landzijde. De terminal heeft de beste spoorverbinding tussen alle Duitse havens. Het station ligt dicht bij de terminal en dit is een van de voordelen. De cruisehaven heeft geen langparkeren – er is alleen kort parkeren beschikbaar.

Rostock-portmap   Duitsland-rostock-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise

Captain Cruise geeft u graag een speciale tip. Loop langs de oude beek langs de oude kapiteinshuizen naar het strand en de historische Teepott en de vuurtoren in Warnemünde. Daarachter ligt het lange en zeer brede zandstrand. De breedste in de Oostzee.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan