Menu

Nanortalik

Nanortalik is een gemeente en plaats in Groenland. Het is de meest zuidelijk gelegen grotere plaats van het land. De gemeente telde 2281 inwoners in 2007, waarvan er 1450 in de hoofdplaats Nanortalik leefden. De rest woont verdeeld in de dorpen.

Door de zuidelijke ligging, op ongeveer 100 km van het zuidelijkste punt van Groenland, was deze nederzetting één van de vroegste op Groenland, zowel door Inuit als door Scandinavische kolonisatoren. Nanortalik werd gesticht in 1770. In 1830 verhuisde Nanortalik van plaats omwille van de slechte aanmeermogelijkheden. Enkel de ruïnes van Sissarissoq blijven over van het oude dorp.

Er is geen grootschalige economie in het dorp, enkel kleinschalige visserij.

Bezienswaardigheden in Nanortalik

  • Nanortalik Museum
  • Nanortalik heeft uitstekende mogelijkheden om bergen te beklimmen. De Ketil (2012 m) en de Ulamertorssuaq (1825-1858 m) zijn de meest bekende pieken.

Groenland-nanortalik-huizen-kleuren.jpg   Groenland-nanortalik-noorderlicht-nacht.jpg   Groenland-nanortalik-water-huizen-bergen.jpg

Beste tijd voor een cruise naar Nanortalik

De beste tijd om naar Nanortalik, Groenland, te gaan is van juni t/m september.

Algemene informatie over Nanortalik

Valuta
De valuta in Nanortalik is de Deense kroon.

Haveninformatie
De cruiseschepen meren of aan of gaan voor anker. Als ze voor anker gaan, wordt u met tenderbootjes aan wal gebracht.

groenland-nanortalik-haven-map.png   groenland-nanortalik-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Als u het mooie landschap wilt bekijken vanuit de lucht is dit zeker mogelijk. Met een helikoptervlucht vliegt u over Groenland en kunt u genieten van het prachtige uitzicht.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan