Menu

Port Vendres

Vanaf deze badplaats kan men het heerlijk koele hooggebergte in om prachtige wandelingen te maken genietend van mooie uitzichten over de baai. Gelegen aan een diep, het land indringende baai vormt Port Vendres sinds jaar en dag een centrum voor handel en visserij, waar jaarlijks rond de 1500 ton wijting en sardines (poissons bleus) wordt binnengebracht. In de haven ziet u tientallen moderne treilers en honderden kleine vissersbootjes.

Als badplaats is Port Vendres met enkele rotsachtige moeilijk bereikbare baaitjes minder aantrekkelijk. Bij Port Vendres kunt u van de kustweg afslaan naar de Cap Béar, de laatste uitlopers van het Albèresgebergte.

Vanaf de vuurtoren heeft u een schitterend uitzicht over baaien en kapen. Port Vendres ligt aan de Côte Vermeille (rode kust). Net als de Calanques bij Marseille heeft de Côte Vermeille een kustlijn van steil uit zee oprijzend gebergte. De roodbruine rotsen laten hier en daar ruimte voor baaien waar dorpen en stadjes met keitjesstranden de badgast lokken.

Tien kilometer uit de kust worden in de Chaîne des Albères al hoogtes van meer dan duizend meter bereikt. De 2784 m hoge, en het grootste deel van het jaar met sneeuw bedekte, Pic du Canigou verwondert en ontwaard vele mensen op hun tocht naar het zuiden. De top ligt hemelsbreed ongeveer 50 km van zee. De grote hoogteverschillen over korte afstanden bezorgen de kust niet alleen een spectaculair decor, ze geven de toerist tevens de gelegenheid het zonnebaden af te wisselen met dagjes in het koele hooggebergte, waar schitterende wandelingen gemaakt kunnen worden.

De beschutte baai bood Romeinse galeien al beschutting. De bezetters gaven de haven de naam van de godin van de liefde: Portus Vendris. Er moet een aan Venus gewijde tempel hebben gestaan. De stad bewaart echter geen monumenten uit die tijd. De huidige stad begon in de 17de eeuw haar bloeiperiode, nadat Vauban vanwege de strategische ligging de dichtgeslibde haven heropend en versterkingen aanlegde.

Bezienswaardigheden in Port Vendres

  • Château royal de Collioure. Sinds 1922 is dit kasteel een beschermd historisch monument.
  • Church of Our Lady of the Angels. Een kerk gelegen aan het water.
  • Fort Saint-Elme. Dit kasteel staat boven op een berg.
  • Moulin de la Cortina. Deze molen werd in 1337 gebouwd om graan te malen.

Frankrijk-port-vendres-zee-strand.jpg   Frankrijk-port-vendres-bergen-zonsondergang.jpg   Frankrijk-port-vendres-kerk-gebouwen.jpg

Beste tijd voor een cruise naar Port Vendres

De beste tijd om naar Port Vendres, Frankrijk, te gaan is van mei t/m oktober.

Algemene informatie over Port Vendres

Valuta
De valuta in Port Vendres is de Euro.

Haveninformatie
Cruiseschepen gaan voor anker en tenderboten zullen u naar de kade brengen. De pier waar de tenderboten aankomen en vertrekken is Quai de la Republique.

frankrijk-Port-Vendres-haven-map.jpg   Frankrijk-port-vendres-cruise-haven.jpgOntvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan