Menu

Prince Christian sound

Het Prince Christian Sound is een waterweg van ongeveer 100 km lang in Groenland. Deze waterweg scheidt het vaste land van andere eilanden. De waterweg komt aan zijn naam ter ere van de prins. Deze prins werd later de koning, Christian VIII van Denemarken. In het oosten staat een weerstation dat tijdens de Tweede Wereldoorlog is gebruikt door de VS om betrouwbare gegevens door te geven over het weer.

Bezienswaardigheden in Prince Christian Sound

  • Kijk uw ogen uit terwijl u langs de ongerepte rotswanden vaart.
  • Aappelattoq. Een kleurrijk dorp met maar 100 inwoners. Vaak verzamelen te inwoners zich bij elkaar als er een schip langs komt en is het een feestje wanneer deze langs vaart.
  • Soms is het afkalven van de ijsmassa te zien en horen. Dit betekend het afbrokkelen van ijs.

Groenland-prince-christian-sound-gletsjer-ijs.jpg   Groenland-prince-christian-sound-fjord.jpg   Groenland-prince-christian-sound-ijsschots-water.jpg

Beste tijd voor een cruise naar Prince Christian Sound

De beste tijd om door Prince Christian Sound, Groenland, heen te varen is van half juni t/m half september.

Algemene informatie over Prince Christian Sound

Valuta
De valuta in Groenland is de Deense kroon.

Haveninformatie
Er zijn verschillende havens in deze waterweg, maar deze worden niet aangedaan tijdens uw cruise.

groenland-prince-christian-sound-haven-map.png

Tip(s) van Captain Cruise
Sta vroeg op om de mooie zonsopkomst te kunnen bewonderen, terwijl u tussen het berglandschap vaart.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan