Menu

Leith (Edinburgh)

Dit is de havendstad, en tevens ligplaats van uw cruiseschip, van Edinburgh. Een gezellig plaatsje met vele pubs en restaurants in een charmante omgeving. Van daar kan men met een taxi naar het centrum van Edinburgh.

Edinburgh is een stad die de oudheid en de moderne tijden weet te mixen. Ook toerisme en de multiculturele bevolking geven de stad een aparte status. Edinburgh is uniek te noemen onder de Schotse steden. Er zijn dansclubs in de 15de eeuwse gebouwen en “Georgian” huizen. De geweldige architectuur van zeer oude kerken tot de monumentale Victoriaanse meesterwerken, alles gedomineerd door een kasteel, geeft het stadscentrum een speciaal cachet. Elke straat, met historische plaatsen, geven u met de heuvels een wandeling om altijd te blijven herinneren.

De Oude Stad van Edinburgh is eeuwenlang het hart geweest van de Schotse geschiedenis. Er was al een fort op “Castle Rock” in het IJzeren Tijdperk en in de 12de eeuw werd het een stad met een koninklijke burcht. Nadat David de Eerste het klooster van de “Holy Rude” had gebouwd, ontwikkelde de stad zich tussen het “Kasteel”en “Holyrood”. In de 16de eeuw was het James IV die het eigenlijke echte koninklijke paleis begon te bouwen op Holyrood en Edinburgh bekend maakte in geheel Europa.

Bezienswaardigheden in Leith

  • Kasteel Edinburgh. Het meest beroemde kasteel onder de Schotse kastelen heeft een ingewikkelde bouwhistorie.
  • The Royal Mile. Het koninklijke paleis en de koninklijke residentie van Holyroodhouse worden gescheiden door de Royal Mile.
  • St. Giles Kathedraal. Ontdek 1000 jaar van historie in het hartje van Edinburgh.
  • Royal Museum. Dit koninklijke museum, in een geweldig mooi Victoriaans gebouw, heeft een glazen dak die de Main Hall natuurlijk licht geeft. Het museum heeft een uitgelezen internationale collectie van kunst, wetenschap, industrie, archeologie en natuur.
  • National Gallery. Wordt dikwijls beschouwd als een van de mooiste kleine galerieën van de wereld.
    De National Gallery van Schotland heeft een geweldige collectie van schilderijen, afbeeldingen en beeldhouwwerken van de grootste kunstenaars uit de Renaissance tot het Post-Impressionisme.
  • Schots Whisky Centrum. Het Schotse Whisky Centrum, naast Kasteel Edinburgh, heeft de historie, het mysterie en de romantiek van Schotse Whisky bereiding.
  • Winkelen. Princess Street was eens de elegante winkelstraat, echter zijn er nu nog maar een paar leuke winkels over. Op en rond de Royal Mile kunt u souvenirs kopen zoals de kilt, Schotse Whisky en wollen producten. In het traditionele George Street zijn de duurdere zaken te koop die men laat zien in de vele etalages.

Schotland-edinburgh-uitzicht-stad-kasteel   Schotland-edinburgh-victoria-street-kleuren-huizen   Schotland-edinburgh-uitzicht-stad-kasteel-rots

Beste tijd voor een cruise naar Leith

De beste reistijd om naar Leith, Groot Brittannië, is van juni t/m september.

Algemene informatie over Leith

Valuta
De valuta in Leith is de Britse pond.

Haveninformatie
Kleinere cruiseschepen naar Edinburgh meren aan bij de cruiseterminal van de haven van Leith, op ongeveer 5 km van het centrum van Edinburgh. Cruiseschepen varen de haven binnen vanaf de monding van de rivier de Forth. Het dok is geschikt voor schepen met een maximale LOA-lengte van 720 ft (220 m).

verenigdkononkrijk-leith-haven-map.png  Verenigd-koninkrijk-edinburgh-leith-cruise-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Zorg dat u waterdichte schoenen draagt en meerdere lagen kleding aan doet.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan