Menu

Riga

Riga is de hoofdstad van Letland en de grootste havenstad en economische motor van het Balticum. Het landschap bestaat uit bosrijke heuvels waardoor door de rivieren de Gauja en de Daugava voeren.

De oude binnenstad van Riga, Vedriga, is alleen toegankelijk voor voetgangers. Er is een veelheid aan bouwstijlen waarvan de voorbeelden lukraak door elkaar staan. Vanwege het onaangetaste karakter van de oude binnenstad en het vrijwel ontbreken van lichtreclame, wordt het oude centrum van Riga nog al eens gebruikt als lokalisatie van historische films.

Het nieuwe Riga is ook interessant. De huizen die langs de boulevards staan, dateren bijna alle uit de 19de en het begin van de 20ste eeuw. Er zijn veel jugendstilgebouwen. De Brivibas Bulvâris is de hoofdstraat van Riga en ‘s zomers proberen velen hun producten aan de man te brengen. Daarnaast kunt u ook uw inkopen doen in de kleine en grote winkels.

Bezienswaardigheden in Riga

  • Brivibas piemenekli
  • Petera Baznica (Sint Pieterskerk)
  • Rigas Dom
  • Doma Laukums (Domplein)
  • Rigas Pils (Slot van Riga)
  • Zviedru Vârti (Zweedse Poort)
  • Pulvertornis (kruittoren)
  • Centrâlais tirgus (centrale markt)
  • Latvijas etnogrâfiskais brivdabas muzejs
  • Rigas Motormuzejs (Riga’s automuseum)

Letland-riga-brug-rivier-stad   Letland-riga-kerstmis-boom   Letland-riga-monument-plein

Beste tijd voor een cruise naar Riga

Van mei tot september is de beste tijd om naar Riga te gaan.

Algemene informatie over Riga

Valuta
De valuta in Letland is de Euro.

Haveninformatie
Riga is een van de grootste vrachthavens van de Oostzee en verwerkt jaarlijks meer dan 34 miljoen ton vracht. Het heeft ook een potentieel voor toekomstige groei via een nieuw havenontwikkelingsproject op het eiland Krievu Sala. De zeehaven faciliteert passagiers- (ferry en cruise via Riga Passenger Terminal) en vrachtvaart. De door Tallink-Silja geëxploiteerde veerboten verbinden de stad met Stockholm.

Letland-riga-cruise-haven-map   Letland-riga-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Aan het Raadhuisplein staat onder andere het Bezettingsmuseum. Dit gratis toegankelijke museum is gewijd aan de geschiedenis van meer dan vijftig jaar overheersing: de bezetting door Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog en de jarenlange Sovjetbezetting. Het museum geeft een indringend beeld van deze bezettingen, die diepe wonden in de ziel van Letland hebben achtergelaten.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan