Menu

Klaksvik

Klaksvík is de op één na grootste havenstad van de Faeröer (na Torshavn), met meer dan 5.000 inwoners. Het is gelegen op Bordoy Island. Sinds 2006 is Bordoy verbonden met Eysturoy Island via Nordoyatunnilin – 2-baans ondergrondse / gedeeltelijk onderwater wegtunnel onder Leirvíksfjordur Strait (Lervig Fjord) met een lengte van 6,3 km en een diepte van 150 m onder zeeniveau. De tunnel komt uit bij Leirvík (Eysturoy Island) en Klaksvík (Bordoy Island). Klaksvík is ook de belangrijkste veerhaven met verbindingen naar het eiland Kalsoy.

Bezienswaardigheden in Klaksvik

  • Walvissen
  • Bergen
  • Klaksvik kerk

Beste tijd voor een cruise naar Klaksvik

De beste reistijd voor Klaksvík in Faeröer is van juni t/m oktober, waarin je een zeer koude temperatuur hebt, maar wel amper tot weinig neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Klaksvík is 12°C in juli en de laagste is 6°C in februari. De watertemperatuur ligt tussen 8°C en 12°C.

Algemene informatie over Klaksvik

Valuta
De valuta in Klaksvik, Faeroer is de Deense kroon of Faeröerse kroon.

Haveninformatie
Cruiseschepen leggen aan in de haven van Klaksvik.Ontvang € 40 euro korting

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief zodat u geen cruise nieuws meer mist! U krijgt voldoende inspiratie voor uw volgende vakantie! En natuurlijk bent u als eerst op de hoogte van de nieuwe aanbiedingen! Tevens ontvangt u €40 korting op uw eerst volgende cruise bij het aanmelden van de nieuwsbrief!


Meld je aan